"Lele, lele!" Vladica jauče dok na prozoru dečje sobe uništava leglo stršljenova

Znate ga kao hvatača zmija, a Vladica Stanković se sada suočio sa stršljenovima

  • 4
Vladica Stanković

Printskrin: Facebook/Vladica Stankovic

"Ovde ima mnogo da znate, nemojte da ulazite ovde nikako, biće ovde haos!", govori Vladica Stanković iz Udruženja "Poskok" iz Vladičinog Hana dok sa rukavicama na rukama i zaštitnim šeširom na glavi pokušava da uništi leglo stršljenova na prozoru dečije sobe.

- Uau, lele, lele, lele - govori on dok prska stršljenove, a neki od njih uleću u sobu.

On potom pokazuje prozor, mesto za roletnu gde je gnezdo, kao i koliko insekatar ima na podu. Vidi se i roj koji je preživeo Vladicin "napad."

U domu Stojanovića u Vladičinom Hanu, Vace, kako ga zovu, imao je šta i da vidi, roj stršljenova u dečijoj sobi. istog dana je na terasi jedne starice uništio još jedno leglo stršljenova. On je širom Srbije poznat kao specijalista za hvatanje zmija, a kako vidimo ni insekti mu nisu strani.

Tokom leta ovi insekti su najbrojniji i najaktivniji. U domaćinstvima bilo koje skriveno mesto može da im posluži da naprave gnezdo. Kako se vidi i na snimcima, gnezda im liče na saće. Osim što su problem pčelama i ljudima mogu da naškode. Jedan ili više uboda u predeo glave i vrata u nekim slučajevima mogu da budu kobni za čoveka.

Ovi insekti su inače zaštićeni zakonom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    13. avgust 2020 | 20:53

    Ja sam sa kolegom sa usisivacem u vikendici unistio ovo vreme je opasno ne gledaju gde lete.

  • Dak

    13. avgust 2020 | 23:15

    Samo mi nije jasno zasto su zasticeni kada unistavaju pcele?

  • Zorica

    13. avgust 2020 | 21:38

    Ja sam sama skidala gnezdo strsljenova u sinovljevoj sobi kod kutije za roletne. Unutra su bile bebe u povoju,a gnezdo su pravili kao od betona,tako tvrdo da sam ga jedva razbila. Ocistila,izsmirglala i isprskala alkoholom,i eto ih vrte se traze gnezdo i odose

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA