≫ 

Zaštitnik građana pokrenuo postupke zbog podvođenja i obljube dece u Aleksincu i Bogatiću

Zaštitnik građana je od nadležnog ministarstva zatražio da u roku od 15 dana dostavi zapisnik o nadzoru nad radom centara za socijalni rad

  • 0
Zoran Pašalić, zaštitnik građana Foto: Tanjug/Rade Prelić

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, posle saznanja iz medija o podvođenju jednog deteta u Aleksincu i obljube drugog deteta u Bogatiću, pokrenuo više postupaka kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i centara za socijalni rad u ova dva grada.

Imajući u vidu činjenicu da je Ministarstvo najavilo da će izvršiti nadzor nad radom centara za socijalni rad u Aleksincu i Bogatiću, Zaštitnik građana je od nadležnog ministarstva zatražio da u roku od 15 dana dostavi zapisnik o izvršenom nadzoru nad njihovim radom, piše Tanjug.

Od centara za socijalni rad u Aleksincu i u Bogatiću zatražio je da u roku od 15 dana dostave informacije da li su porodice ove zlostavljane dece od ranije na evidenciji tih centara, i ako jesu koje aktivnosti iz nadležnosti centara su preduzete u prethodnom periodu.

Takođe, potrebno je da dostave i podatke o aktivnostima iz svoje nadležnosti koje su preduzete povodom navedenih saznanja u cilju zaštite prava i najboljih interesa dece, naveo je Zaštitnik.

Podsetimo, M. N. (30), koga je policija u Bogatiću uhapsila juče ujutro zbog sumnje da je silovao pastorku Ž. N. staru 12 godina, danas je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu. Kako Telegraf.rs saznaje, on se branio ćutanjem.

B. J. (48), iz okoline Aleksinca, uhapšena je zbog trgovine ljudima jer je, kako se sumnja, dve godine prisiljavala na prostituciju sada trinaestogodišnju ćerku. Zbog istog krivičnog dela slobode su lišeni i S. S. (57), K. M. (26), N. Š. (46) i P. A. (40), koji su koristili seksualne usluge devojčice, što im je majka naplaćivala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA