Ukinuta vanredna situacija u Lučanima: Produžen rad kafića, moguće organizovanje slavlja do 30 ljudi

Na teritoroji opštine trenutno nema zaraženih korona virusom osim jednog pacijenta

  • 0
Lucani Foto: RINA

Zbog poboljšanja epidemiološkog stanja, ukinuta je vanredna situacija koja je u opštini Lučani uvedena 06. jula 2020. godine usled ponovnog širenja korona virusa.

- Na teritoriji opštine trenutno nema zaraženih korona virusom osim jednog pacijenta za koga se očekuju rezultati završnog testa a koji je virus preležao, a drastično je smanjen broj osoba koje se na dnevnom nivou u kovid amulantama javljaju sa simptomima kovid infekcije - rekao je za RINU, predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

Preventivne mere donete od strane republičkog štaba i opštinskog štaba za praćenje i preduzimanje mera ostaju na snazi i podrazumevaju držanje fizičko-socijalne distance na otvorenom gde je to moguće, a ukoliko nije, obavezno je nošenje zaštitne maske.

Što se tiče organizovanja slavlja i drugih okupljanja, dozvoljeno je da maksimalno 30 ljudi boravi u zatvorenom prostoru.

Radno vreme ugostiteljskih i drugih objekata, koje je bilo skraćeno zbog uvođenja vanredne situacije, ograničava se do 23:00 a objektima sa baštama do jedan sat posle ponoći.

Video: Kon: U julu se korona razbuktala zbog utakmica, proslava rođenja, izbora i protesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA