Tek operisani Radoica gradi kuću za ćerkice obolele od cerebralne paralize, volju ima, materijal ne

"Rešio sam dok sam živ da im to napravim"

  • 11
Tijana i Emilija, cerebralna paraliza Printskrin: TV Prva, Facebook/150 minuta

U selu Kovačevo kod Novog Pazara žive bliznakinje Tijana i Emilija. Imaju po šest godina, širok osmeh i tešku bolest. Cerebralna paraliza dijagnostikovana im je na rođenju.

- Evo, sad su napunile šest godina, non-stop smo po lekarima. Da nešto više učinimo, ne možemo jer imaju baš dosta oštećenja. Više su po bolnici nego kući - kazao je otac devojčica Radoica Mojsilović u razgovoru za Prvu TV.

On je odlučan u nameri da izgradi novu kuću u kojoj bi se devojčice lakše kretale. Prolaznost života i tela naveli su ga da se tome posveti po izlasku iz bolnice. Nedavno, pre osam meseci operisan mu je tumor debelog creva.

Tijana i Emilija, cerebralna paraliza Radoica Mojsilović / Printskrin: TV Prva, Facebook/150 minuta

- Rešio sam to dok sam živ da im napravim. Pre sedam meseci sam to krenuo da im radim, eto stigao sam dovde, dokle sam stigao, dalje ne mogu. Materijal sam nabavljao sam, radili su ljudi iz komšiluka, pomogli su mi. Materijal sam dobijao malo jeftinije nego što treba. Nadam se uz božju pomoć i naroda da će to uspeti - kazao je navodeći da je stara kuća postavljena na strmini, te da devojčice zbog toga ne izlaze van kuće.

Tim povodom pokrenuta je i humanitarna akcija, a mladić koji je javno potražio pomoć za Mojsiloviće, Boško Mijailović, objasnio je da ga je priča o toliko nevolja u jednom domu duboko potresla.

Tijana i Emilija, cerebralna paraliza Boško Mijailović / Printskrin: TV Prva, Facebook/150 minuta

- Sama priča o dve devojčice koje žive u ovim najnepristupačnijim delovima sela Kovačeva, na mene je ostavio veliki utisak. Živeti ovde znači biti zarobljen, pogotovu sa njihovom bolešću - kazao je spomenuvši i misiju požrtvovanog oca Radoice: - Teška operacija ga je navela da napravi kuću za decu, da posle njega ne moraju u dom, da imaju svoj krov nad glavom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    12. septembar 2020 | 16:47

    Bravo za telegraf i sve dobre ljude

  • Lazar

    12. septembar 2020 | 16:48

    Gde je bio i sta je Radojica radio pre operacije,jel mislio da mu kuća treba ili imao samo volju da je izgradi bez materijala,mnogi bi tako gradili jer je povoljno.

  • Golda

    12. septembar 2020 | 19:12

    @Lazar- ovo se odnosi na Lazara.izvinjavam se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA