≫ 

Sunce gubi snagu: Danas osetno hladnije, a večeras ne izlazite nigde bez jesenje jakne

Minimalna temperatura od 14 do 18 stepeni, maksimalna dnevna od 22 na zapadu do 30 stepena na istoku Srbije

  • 0
Sunce Sunčano vreme

Foto: Telegraf

U Srbiji nas danas očekuje promenljivo oblačno vreme, a tempetura će biti osetno snižena.

Smenjivaće se oblaci i sunce, a u pojedinim delovima zemlje biće i kiše. Ipak, padavine će biti slabije i očejuju se u jutarnjim časovima.

Vetar će biti severozapadni, umeren do jak, a krajem dana biće u slabljenju, kada se očekuje i razvedravanje.

Minimalna temperatura od 14 do 18 stepeni, maksimalna dnevna od 22 na zapadu do 30 stepena na istoku Srbije. Krajem dana temperatura u osetnijem padu, pa će u toku večeri biti hladno.

U Beogradu, takođe, svežije vreme i uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Ujutro je moguća slabija kiša. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, ali će on krajem dana biti u slabljenju. Popodne se očekuje i razvedravanje. Minimalna temperatura 18 stepeni, maksimalna dnevna 24. Krajem dana zahlađenje, očekuje nas hladno veče.

Prognoza vremena

Printskrin: RHMZ

Za vikend će u našoj zemlji biti sunčano i umereno toplo, ali uz napomenu da nas očekuju veoma sveža jutra. U subotu ujutro vreme će biti hladno. U dolinama i kotlinama bće i magle. sa maglom. Maksimalna temperatura u subotu od 23 do 27 stepeni, a u nedelju od 25 do 29.

Minimalna temperatura u subotu biće od 6 stepeni na severozapadu do 14 na istoku Srbije, a u Beogradu će biti oko 10 stepeni. Na periferiji grada biće i hladnije.

Jutarnje temperature u nedelju biće od 8 do 14 stepeni.

Od nedelje sunčano i znatno toplije, maksimalna temperatura sredinom sedmice prelaziće i 30 stepeni. U utorak i sredu posle podne ponegde se na zapadu Srbije očekuje pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Od nedelje će u košavskom području i na planinama duvati jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i sa olujnim udarima.

Toplo, uz košavu, biće od nedelje i u prestonici.

Video: Nikada nismo prišli bliže Suncu da bi ga slikali: Ovo je najbliža fotografija naše zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA