• 5

Fotografije jezivog otkrića u pećini kod Zaječara: Ovako su visile obešene ljudske kosti

, Telegraf

Jasno se vidi da su u pitanju skeleti davno umrlih ljudi, međutim, postavlja se pitanje odakle ih je neko preneo na ovu lokaciju

  • 5
Kostur pecina skelet

Foto: Jovan Cvetković

Umesto da otkriju blagodeti prirode kod sela Prlita kod Zaječara, planinar Jovan Cvetković i njegov drug pronašli su pravi horor prizor - razbacane ljudske kosti i jednu lobanju okačenu o štap.

On je sa nama podelio fotografije koje je zabeležio na ovom mestu, a pronalazak bi mogao da bude i sektaških ruku delo.

Najjezivija je slika lobanje koja visi o štapu pobodenom u zemlju, a o isti štap okačeni su još neki delovi skeleta. Kosti su poređane i u samoj pećini, a ostao je i pepeo koji otkriva da je na tom mestu neko nedavno boravio.

Jasno se vidi da su u pitanju skeleti davno umrlih ljudi, međutim, postavlja se pitanje odakle ih je neko preneo na ovu lokaciju, da li su iskopani iz nekih starih grobova i kako je moguće da se neko zabavljao ljudksim kostima...

- Upečatljive su dve kompletne lobanje i još jedan fragment lobanje u pećini. Najmanje su bile tri lobanje. Ne znam za ostale kosti, laik sam, ali su lobanje prepoznatljive - ispričao je ranije Cvetković i kazao da je primetio tragove skorog boravka u pećini.

Bilo je očigledno da je na ovom mestu, na koje se inače teško dolazi, neko palio vatru.

Planinar je dan nakon prijave policije na lice mesta morao da dovede i forenzičare. Ipak, nema naznaka da je izvršeno krivično delo.

Umesto za policiju, posla će biti za arheologe i - sektologe.

Jedan od najpoznatijih srpskih sektologa Dimitrije Pastulović kaže da, prema opisu očevidaca, koji su videli kosti okačene o štapu, i fotografija, sve ukazuje na to da je reč o ritualu koji obavlja sekta Kvimbanda, piše "Kurir".

- Ovo jeste crnomagijski ritual, to liči na Kvimbandu, ono što nazivaju vudu magija. Postoji mogućnost i da su kosti iskopane iz nečijeg groba i prenete tu. Ako su kosti donesene, to je ono što radi Kvimbanda, to je dizanje mrtvih, nekromanija. Oni na sličan način reaguju, prave slične rituale i prizivaju dušu umrlog, uz obavezno žrtvovanje. Treba videti da li je pronađena neka životinja ili nešto slično na mestu gde su pronađeni ljudski ostaci - objašnjava on za Kurir.

Arheolog i istraživač skeletnih ostataka dr Sofija Stefanović kaže da je važno da građani prijave ovakva nalazišta Zavodu za zaštitu spomenika kulture.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ČUKAM

    Viši nivo svesti ide u manastire da se leči i krsti dete da bi isterao sotonu iz njega.

  • DARKO 100%

    To su neki crnomagijski rituali,nizi nivo svesti je podlozan svakom uticaju i verovanju

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima