≫ 

Tri maloletnika ostala zaglavljena na steni na Fruškoj gori: Na sreću niko nije povređen

Gorska služba spasavanja još jednom apeluje na sve ljubitelje prirode i planinarenja, da se pre svakog odlaska u prirodu dobro informišu o lokaciji na koju planiraju da idu

  • 0
Gorska služba spasavanja, spasavanje

Spasavanje tri maloletne osobe Privatna arhiva: Gorska služba spasavanja

Tri maloletne osobe u subotu su ostale zaglavljene na steni na Fruškoj Gori na Vidikovcu Orlovo bojište.

Spasioci Gorske službe spasavanja iz stanice Novi Sad po pozivu su izašli na teren koji je nepristupačan i evakuisali su maloletnike.

Evakuacija je urađena u vertikalnim uslovima i na sreću niko nije povređen. 

Gorska služba spasavanja još jednom apeluje na sve ljubitelje prirode i planinarenja, da se pre svakog odlaska u prirodu dobro informišu o lokaciji na koju planiraju da idu.

Gorska služba spasavanja (GSS) Srbije je dobrovoljna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. Spasiti ljudski život, pomoći čoveku u nevolji, osnovni je zadatak GSS-a.

GSS Srbije su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti, dok danas Gorsku službu spasavanja sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci, skijaši i paraglajderisti.

Video: Akcija spasavanja povređenog paraglajderiste sa Rtnja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA