≫ 

Kupusijada u Mrčajevcima u jeku korone: Ori se muzika, toči se piće, a masku niko nema ni oko ruke!

Posetioci neformalne Kupusijade su se "gužvali" i po desetoro za jednim stolom

  • 46
Kupusijada 2020 Printskrin: Facebook/Vladimir Nikolic

Lokalni ugostitelji iz Mrčajevaca, uprkos zabranama, ali i upozorenjima epidemiologa, organizovali su samoinicijativno neformalnu Kupusijadu, bez imalo savesti i razmišljanja kakve posledice takva manifestacija može da izazove.

Posetioci neformalne manifestacije u Mrčajevcima, koju su organizovale kafedžije, pevaju i vesele se i po desetoro za stolom, ne hajući za svoje i tuđe zdravlje.

U nekoliko ugostiteljskih objekata i tri šatre orila se muzika, točilo se piće, posetioci su se gužvali dok su sedeli i po desetoro za jednim stolom, a trebalo bi da su na metar i po udaljeni, pevali i veselili se, a masku nije nosio skoro niko, pa čak ni konobari.

- Kupusijada se tradicionalno održava u ovo vreme, ali je ove godine zbog korona virusa otkazana. To nije sprečilo pojedine lokalne ugostitelje iz Čačka i Mrčajevaca da je zbog profita samoinicijativno, bez ikakvih dozvola, organizuju kao da je sve normalno. Dvoje ugostitelja, koji tamo već imaju objekte, proširilo je svoje kapacitete tako što je postavilo šatore, a pored toga postavljen je i jedan veliki šator na javnoj površini, kod hrasta u centru Mrčajevaca, koji može da primi nekoliko stotina ljudi. Ovo ludilo trajaće do kraja vikenda -  kaže za Kurir Zoran M. iz Čačka.

On, koji je i sam ugostitelj, bio je revoltiran onim što je video u petak.

- Vlasnik sam sala za svadbe i sedam meseci nisam radio ništa. Ove godine sam imao zakazano 211 veselja i sve je propalo. Imam 45 radnika, ne znam gde udaram… Stvarno nema smisla da se organizuje neka takva manifestacija, a da niko ne reaguje. Svi ćemo se pozaražavati - kaže sagovornik.

Predsednik MZ Mrčajevci: Manji skupovi, porodičnog tipa

Radoslav Bogićević, predsednik MZ Mrčajevci, kaže da se organizacioni odbor zvanične Kupusijade ove godine nije ni sastajao, jer je održavanje većih skupova zabranjeno.

- Ono čega u Mrčajevcima ima to su gosti koji nam tradicionalno dolaze, kumovi, prijatelji… Za njih u svojim kućama i dvorištima kuvamo kupus, ali to su manji skupovi, porodičnog tipa. Ko je šta radio mimo zvaničnih organizatora, mi to ne znamo - kaže Bogićević.

Inspekcija: Izveštaj sledeće nedelje

Igor Krivokapić, načelnik Uprave za inspekcijski nadzor grada Čačka, kaže da je inspekcija bila u petak u Mrčajevcima, ali da će izveštaj dobiti sledeće nedelje.

– U našoj nadležnosti je kontrola radnog vremena ugostiteljskih i trgovinskih objekata na malo. Inspekcija je postupala u petak u Mrčajevcima, ali ću izveštaj dobiti sledeće nedelje.

Na fiksni telefon sanitarne inspekcije juče se niko nije javljao.

Video: Dron ih nahvatao na korona-žurci tokom karantina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JanKO

    20. septembar 2020 | 12:32

    Inspekcija/komunalna policija treba da deluju istog trenutka. Ali oni to nigde ne cine. Izjave tipa 'izvestaj sledece nedelje' je prazna prica. Naraoucenije: kod nas zakon nema ko da sprovodi.

  • DrNo

    20. septembar 2020 | 12:00

    A Beograd splavove i klubove niko ne sme da pomene!?Samo je ostatak Srbije problem jel!?

  • Prut

    20. septembar 2020 | 12:04

    Zar niste pre neki da hvalili fudbalera kako je kupio prelep buket za njegovu pevaljku u punoj diskoteci? A zato obican narod ne sme da se veseli?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA