Štrosmajer je ponos Hrvata, a hvalili su ga i Srbi: Zaslužuje li biskup table na srpskim ulicama?

Da li je pod plaštom jugoslovenstva kovao plan o pokatoličenju Srba?

Komentari

 • Antun-Tunja

  Srbi pod Turcima i Bugarima.Hrvati pod Mađarima.CG pod Italijom.Lik je htio da okupi ljude sa pomenutih prostora da budu svoji na svome u nekj federalnoj državi.

 • Boža zemunac

  U Zemunu ima ulicu. Pod hitno je treba promeniti, i dati joj naziv po Patrijarhu Pavlu.

 • Tina

  Prozelitizam je normalna stvar, ako je na dobrovoljnoj osnovi. Smesno da neki zakon zabranjuje da neko menja veru,ili da neko poucava nekog svojoj veri. Druga stvar je kad neka sila tera ljude da menjaju religiju. Svakako, ako je bio ubedjeni katolik sigurno je zeleo da svi budu katolici. Zar se i Srbi ne raduju kad dodje neki Englez i postane pravoslavac? A ljute se kad neko napusti pravoslavlje.

 • Antun pokatoliceni srbin

  Kad je rijec o katolicima 220 000 katolika je ispisano iz crkve ne placaju crkveni porez eto kakav je katolizam

  • Antun pokatoliceni srbin

   @Antun pokatoliceni srbin

   To je cifra samo u njemackoj.

  • FANTOM

   @Antun pokatoliceni srbin

   To su normalni ljudi. Zašto da bacaju novac kao u bunar filujući Vatikan i bandu lopova pod plašću crkve. Ako ti trebaju novci za održavanje crkve u redu, a da dajem lezilebovićima jok more. Boli njih briga ako čije dete nema hleba. A i ovi naši nisu bolji. Pobegli sa sela, ni brazdu nisu zaorali a sada oru po popadijama i štancaju decu , pa ko ih ima više ali tri minimim. Pa nisam toliko poblesavio da pored svoje dece odgajam i njihovu. Mogu se oni moliti i bogu uz motiku, ašov i lopatu. Dok ja jašem biciklo, oni furaju džipove. Kažu da smo svi pred bogom jednaki, tačno ali samo kad umremo i natovare nam po tri ili četiri kubika ilovače. E gde ti je sad tvoj spasilac popo?

 • КОСИГНАС

  Улице у свим градовима државе Србије требају да носе имена заслужних грађана ове земље, као и појединих припадника других пријатељских народа, који су својим радом и настојањима задужили српски народ по добру. Поменути , као ни хрватски народ уопште, ни по чему добром нису задужили Србе. Тако да би крајње мазохистички било са наше стране да улице и тргове својих градова, називамо по именима својих крвних непријатеља.

 • Bora

  Poklonici dela dotičnog su kasnije stvorili ustaše.

 • Milorad

  Strosmajer je Hrvat kao i ja, covek bre Austrijanac, samo prezime govori.

  • CH

   @Milorad

   Austrougar ili mozda stajer.Hrvat nikako.

 • Marko

  Naravno da treba promeniti!

 • Bhm

  Hahahaha,naseli srpski intelektualci!Odakle nama intelektualci?!Pa mi smo kroz istoriji imsli svega nekoliko njih i svi su svetski poznati i priznati naucnici a ovo ostalo go kamen i panj!Da li neko zna da mi imamo i Akademiju nauka?!A zasto je imamo i cemu sluzi?Da li je nekada učinila nesto za Srbiju i Srbe?Dala neko resenje za problem drzave i drustva?Da li je makar pokusala?Nikada i nista!To su ti intelektualci,vrhunski!Skup sujetnih parazita koji jednog Teslu nisu hteli da prime u AN sve do pred kraj njegovog zivota kada su bili primorani to da urade.Čuj biskup prevario srpske intelektualce!Pa to je mogao svaki cobanin sa planine a ne jedan promisljeni biskup...

  • FANTOM

   @Bhm

   Da, Srbija nije imala intelektualce toga doba? Bogo moj kolika neobrazovanost i kultura izbijaju iz tako sjajnog ukanalisanog ljudskog organa a zovu ga mozak. Srbi, mržnja će vas dokrajčiti. Zar ne vidite da ništa ne vidite. Iza svakog pozitivnog poteza tražite skrovite namere. Paranoja, histerija i mržnja naspram onoga ko ne misli ili ne radi kao Srbi je sastavno i neotuđivo pravo pretvoreno u patent Srba. Uživajte u sopstvemoj mržnji dok se u njoj ne ugušite. Štrosmajer je misaona imenica za sve naše crkvene velikodostojnike. I pre nego ishitreno ludački počnete udarati po minusima otvorite stranicu na vašim kompjuterima „Štrosmajer“ i edukuj te se uvek pre nego ispišete gomilu ne istine.

  • @Fantom

   @Bhm

   Svi ustase a I ti ja I dalje sedim.

  • FANTOM pokatoliceni srbin

   @Bhm

   Jadan si ti pokatoliceni srbine koju mrznju imas prema srbima dok ovde lajes.

 • Бата

  Штросмајер је био да се створи словенски федерални део у оквиру Аустро-Угарске,доста са илузијама о Југославији

 • Miki

  Ne

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima