≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ispovest supruga Bobane Veličković: "Sve još boli. Beba napreduje, u naš stan nemam snage da uđem"

Vreme čitanja: oko 4 min.

Užasno je teško ovom mladom čoveku da govori kroz šta prolazi od dana kada je, u najelepšim trenucima, njegova Bobana istrgnuta iz života

  • 0
Bobana Momcilovic Velickovic Bobana Veličković i njen suprug Miroslav / Foto: Instagram/bobana.velickovic

Videla je lice svoje tek rođene, željene bebe. Uspela je da se dva-tri puta, javi Miroslavu, svojoj prvoj i jedinoj ljubavi. Razgovori kratki... Pitala je za njihovog malenog sina. Suprugu poručila: "Volim te najviše na svetu." Onda je telefon zaćutao. Onda je nastala agonija koja traje i kojoj se ne nazire kraj.

Bobana Momčilović Veličković (30), šampionka Evrope u streljaštvu, izgubila je u teškoj borbi život koji je volela, onako kako ga mladi vole. A, ona i više od toga. Radovala se što na svet donosi dar njene i Miroslavljeve ljubavi. I donela je, a umrla 20 dana posle porođaja.

Njihov sin Vukašin sada ima tri meseca i 24 dana. U njemu, njegovom licu, tata vidi njihovu Bobanu od koje ih je odvojio, moguće je, nečiji nemar. Propust? Nestručnost? Ili, potreba da neko sopstvenu karijeru okiti perom: Imao sam poverenje evropske šampionke? Da li je ponešto od svega ovoga koštalo života Bobanu Momčilović Veličković, utvrdiće nadležna struka. U to, njen suprug ne sumnja.

- Očekujemo još nalaze složene obdukcije Instituta za patologiju Medicinskog fakulteta posle kojih će se nadležni tužilac opredeliti da li će nastaviti istragu. I, kako mi je advokat nagovestio, ovi rezultati bi mogli da stignu možda i do kraja meseca - kaže Miroslav Momčilović za "Novosti".

Vraćamo sećanje..

Bobana Momčilović Veličković, carskim rezom se porodila u Zdravstvenom centru u Zaječaru 1. juna. Trudnoću je pratio i porođaj obavio dr Zoran Roško, koji je bio u toku da je trudnoća ove mlade žene rizična. Bila je dijabetičar. Istog dana, uveče, njeno stanje se, posle porođaja, iskomplikovalo. Imala je povišen pritisak, a ujutro su od njenog supruga zatražili da hitno dostavi magnezijum, jer ga u porodilištu nisu imali.

Bobana Momcilovic Velickovic Bobana Veličković i njen suprug Miroslav / Foto: Instagram/bobana.velickovic


Kada je stigao, utešili su ga: magnezijum smo nabavili, ali je Bobana u "eklampsiji", stanje koje može da bude fatalno, pogotovo za porodilje rizične trudnoće. Miroslav je, odmah, tražio da Bobanu hitno prevezu u Beograd, ga je dr Zoran Roško sve vreme ubeđivao da je "sve u redu".

Bobanin suprug, ipak, nije se pomirio sa ovim objašnenjem, grčevito se borio da se snađe u čitavoj toj muci i pomogne da njegova lubav, njegov život i majka njihovog tek rođenog sina, pobedi i ovog puta, kao na brojnim strelištima širom sveta. Uspeo je da obezbedi helikopter da je prevezu do referentne ustanove u prestonici. Ništa nije mogao on, pre toga, na svoju ruku.

Lekar kome je Bobana verovala i koji ju je porodio bio je siguran: nema mesta za brigu, ubrzo skidamo konce i ona će s bebom kući. Bobana je ipak transportovana u Beograd, posle pet dugih, predugih i kobnih dana. Primljena je na neurologiju KBC Srbije. Nadljudska borba lekara nije urodila plodom. Kasno je stigla.

Bobana Veličković, čitulja Reprint: Novosti

- Nama je sada najpotrebniji mir. Toliko nam je potreban da nema snage da se interesujem šta su dosad uradili nadležni u državi koji su Bobaninu smrt istraživali -govori Miroslav Momčilović.

Užasno je teško ovom mladom čoveku da govori kroz šta prolazi od dana kada je, u najelepšim trenucima, njegova Bobana istrgnuta iz života. Njegova velika ljubav. I divno ljudsko biće, veliko a skormno u svemu.

Svako pitanje koje bi otvorili priču, otkinulo delić one koju on nosi u sebi, brani je i čuva, zaseklo bi ga i iznova poljuljalo.

- Sve je tako sveže i sve boli. Pomislio sam da će vreme, malčice, da poleči ovo što smo doživeli. I, pristao sam da razgovaramo. A, sada vidim da sam još slab i da na to nisam spreman. Mislim da se mozak sam opire i slikama i uspomenama na koje me podstičete. Opire se svemu što smo Bobana i ja živeli i proživeli. Ona je bila deo mene, mog života. I ovu energiju koju imam želim da usmerim u misiju, pazeći na našeg sina. Da ga podignem - izvinjavao se ekipi "Novosti".

Učini nam se na trenutak da su samo bol i nemerljiva patnja - neizrečeni odgovori. Da smo pred čovekom koji trpi ogromiu nepravdu, čak i od samog Boga, koji je banuo u malu porodicu. Pokidao joj snove i planove.

Bobana Veličković Bobana Veličković / Foto: Profimedia/PEKKA SAKKI / AFP

- Naša beba lepo napreduje. Mi smo kod moje majke. U Bobabin i moj stan gotovo ne ulazim, ne mogu. Sve je još tako sveže. Možda za godinu.. Ili, koju godinu. Možda ću tada biti jači.

Miroslav Momčilović podneo je krivičnu prjavu nadležnom tužiocu za izvršenje krivičnog dela usled kojeg je negova supruga izgubila život. Kako bi se utvrdila istina o uzroku njene smrti.

- Da znate: ja Bobanu ne mogu da vratim.. Ali želim da na ovaj način sprečim da se to što sam ja, što smo mi svi mi doživeli, niko više ne doživi. Da više niko ne doživi takvu bol.

Prijatelj, dok sam živa

Bobanina prijateljica i trener Jasna Šekarić, Momčilovićima je jedan od oslonaca i podrške. Bobanu zna od detinjstva, bila je sa njom u reprezentaciji, postale su prijateljice, a tako su i Miroslava upoznale.

Jasna Šekarić, Bobana Momčilović Veličković Bobana Veličković i Jasna Šekarić / Foto: Instagram/jasna.sekaric

- Bobanina i njegova ljubav je bila posebna, nesvakidašnja. Nažalost, desilo se to što se desilo. Njenim nenadanim odlaskom, ja ću biti prijatelj njene porodice dok sam živa - kaže Jasna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA