≫ 

Šta nas čeka posle današnjeg potopa? Meteorolog nam kaže da stiže jak ciklon, ovo nas uskoro očekuje

Evo kakvo nas vreme očekuje u narednim danima, prema mišljenju meteorologa

  • 13
Jak vetar, kosava, nevreme, duva vetar Foto: Shutterstock

Snažan pljusak je danas pogodio Beograd. Nevreme je doneo snažan oblak koji je u Beograd pristigao sa jugozapada, a pre nego što je kiša svojom jačinim potpuno zamaglila pogled začuli su se i jaki udari groma.

U jednom momentu ulice su bile preplavljene vodom, oluci puni, a vozači koji su se našli na kolovozima u čudu. Nevreme je potpuno prestalo posle pola sata.

- Ulica je u trenutku postala bela, kao da se spojilo nebo i zemlja. Buka koju je pravio vetar i kiša bila je jeziva, a čini mi se da je padao i grad. Srećom, subota je, inače bi ovo napravilo pravi kolaps - ispričao nam je jedan od vozača.

Prema mišljenju meteorologa Đorđa Đurića danas smo imali tipičnu letnju oluju, jer je naše područje generalno pod uticajem jakog ciklona. Letnja oluja se inače dešava tokom jula, avgusta ali može i da se desi na kraju leta.

Današnje nevreme je svakako  iza nas, može biti još nekoliko sporadičnih pljuskova sa grmljavinom tokom noći ali ništa alarmantno. Sutra promenljivo oblačno sa slabom kišom. Ali sutra tokom noći će preko našeg područja preći ciklon sa Jadranskog mora, tako da će on doneti naoblačenje sa prolaznim padavinama ali opet te ekstremne padavine će nas zaobići.

U noći između nedelje i ponedeljka imaćemo jaku košavu, tako da će ujedno sa košavom doći do porasta temperature, pa ćemo u ponedeljak imati nešto toplije vreme od 20-25 stepeni. U utorak opet promenljivo oblačno sa kišom  i oko 20 stepeni, smena sunca i oblaka. I od četvrtka nas očekuje toplo i stabilnije vreme-zaključuje Đorđe Đurić, meterolog.

Prema najavi RHMZ-a izdatoj u 17.50, u narednih sat vremena u zapadnom Sremu, centralnoj, istočnoj i južnoj Srbiji ponegde su mogući kiša ili pljuskovi sa grmljavinom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    26. septembar 2020 | 19:20

    Kakav potop?

  • Kaja

    26. septembar 2020 | 22:43

    Od kada su pocele senzacionalne vesti o koroni na svim medijima, imam osecaj da je krenulo od svega da se pravi ne znam ni ja sta sve... Znaci za ovaj vikend je najavljena kisa i pad temperature, a mediji su preneli bukvalno kao da ce smak sveta, kao da cemo se zalediti i pomreti svi... Samo sto skloniste nismo poceli da gradimo za slucaj nuklearnog rata... aman vise... i vesti o vremenu ste nam zgadili...

  • Đemo Bg

    26. septembar 2020 | 19:01

    Stiže nam jedan delić od onoga iz Amerike,da i mi nešto osetimo kako je to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA