• 0

Železnička stanica kao "Avgan hotel": Zazidali sobe i postavili rešetke, ali migranti i dalje naviru

, Telegraf

Migranti u stanici Sombor borave u starim teretnim vagonima, ali ulaze i u stanicu. Slično je i u Subotici

  • 0
Migranti Turska granica

Foto: Tanjug/AP

Železničke stanice širom Srbije postale su stecište migranata - na tim mestima oni spavaju umotani u ćebad, pune telefone, čekaju... Umesto vozova, oni pre čekaju pravi trenutak da prebegnu sa druge strane granice, da nestanu bez traga. Ali, u Bačku stalno pristižu novi migranti, a čitava pogranična oblast postala je velika "čekaonica", dok se meštani tih gradova sve više ćale na nered, pa čak i pljačke, uznemiravanja...

Tako smo iz Sombora dobili pritužbu da su migranti okupirali staničnu zgradu.

- Migranti u stanici Sombor borave u starim teretnim vagonima, koji se nalaze između desetog i četrnaestog staničnog koloseka i čekaju kasaciju. Oni se povremeno smeštaju i u druge stanične prostorije, koje su prazne. U više navrata do sada pripadnici MUP-a su odvodili migrante sa prostora železničke stanice Sombor, ali su se oni u kratkom roku ponovo tu vraćali - kazali su nam u "Infrastrukturi železnice Srbije".

Zbog toga, rešili su da sve objekte dodatno osiguraju - ograde, zazidaju...

- Kako bi sačuvala svoju imovinu, "Infrastruktura železnice Srbije" preduzela je mere da fizički zaštiti prostorije i objekte u železničkoj stanici Sombor. Stručne službe kompanije redovno obilaze ovu železničku stanicu. Zatvorene su ili zazidane prostorije i objekti na prostoru železničke stanice Sombor koji su prazni i ne koriste se, kako bi se sprečilo da migranti neovlašćeno u njima borave. Sva vrata na prostorijama i objektima u stanici su popravljena i zaključana katancima, a gde god je to bilo moguće ugrađene su rešetke. I pored velikog broja migranata u stanici, zaposleni u "Infrastrukturi železnice Srbije" nastoje da stanicu Sombor održe urednom koliko god je to moguće - kazali su nam.

Ipak, broj migranata se, kažu, ne smanjuje, a situacija je loša ne samo u Somboru, već i u Subotici.

- O broju i aktivnostima migranata na ovom prostoru redovno se obaveštava MUP Srbije - kazali su.

Video: Migranti zaposeli zgradu železničke stanice Batajnica

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima