Ivan je popio rakiju kupljenu od Albanca i oslepeo: 5 osoba je preminulo, ali za njega nada postoji

Ivan je imao sreće da je preživeo, ali su posledice velike

  • 56
Ivan Vasić Ivan Vasić Foto: Kim

Ivan Vasić (40), otac dvoje dece, iz Gračanice ostao je bez vida pre tri meseca nakon konzumiranja rakije koja je sadržala velike količine metil alkohola. On je rakiju kupio od Albanca iz Orahovca.

- Popio sam nekoliko časica te rakije, to je bio čist otrov. Prema analizama u toj rakiji je bilo 91 odsto metil alkohola - ispričao je Ivan.

Od posledica konzumiranja rakije sumnjivog porekla, na centralnom Kosovu otrovalo se sedam osoba, od kojih je većina preminula, piše radiokim.net.

Braća Dragan (62) i Bratislav (59) Đorić i njihov komšija Miodrag Bojković (66) iz srpskog sela Prilužje kod Vučitrna preminuli su za dva dana u teškim mukama. Još dvoje sa Kosova i Metohije preminulo je od posledica trovanja metil-alkoholom.

Ivan je imao sreće da je preživeo, ali su posledice velike. Članovi porodice Vasić nadaju se da će prodavac rakije biti pronađen i kažnjen. Oni znaju o kome se radi.

- Rakiju je prodavala firma Baha iz Orahovca, koja već par godina rakiju prodaje u Gračanici i ostalim srpskim sredinama na centralnom Kosovu, a možda i šire. Došli su inspektori iz Prištine iz Odeljenja za teška krivična dela, čisto da vide da li sam živ. Po njihovoj priči teško da može nešto da se učini po pitanju pronalaženja krivca, zato što je flaša bila bez deklaracija i bez ikakvih oznaka - kazao je Vasić.

Za Ivana postoji nada, a to je operacija u Rusiji. Porodica je već stupila u kontakt sa klinikom koja se nalazi u gradu Ufa. Kažu da tamošnji lekari Ivanu mogu da pomognu ali je za to neophodno dosta novca koji Vasići nemaju. Za samo jedan zahvat na ovoj klinici, put i smeštaj Vasićima je potrebno 5.500 evra.

- Ja bih voleo da bude jedan zahvat i da bude efikasan, ali pošto je stepen oštećenja veoma veliki mislim da će biti potrebno više zahvata, biće potrebno od 20 do 25 hiljada evra. Moja porodica taj novac nema, pa je svaka pomoć dobrodošla - naveo je Ivan.

U Gračanici je danas počela akcija prikupljanja pomoći za Ivanovo lečenje. U centru je postavljen štand gde građani ostavljaju novac. I predsednik opštine Gračanica Srđan Popović donirao je novac za lečenje svog sugrađanina.

- Lepa vest za početak je da su Ivan i njegova porodica našli bolnicu koja može da povrati vid Ivanu. Koliko god je u našoj mogućnosti mi ćemo da pomognemo. Do sada nijedna akcija nije prošla bez rezultata. U ovim teškim vremenima naš narod će veruje dokazati solidarnost i mi sa ovim nećemo stati, svakome kome možemo da pomognemo opština Gračanica i moji saradnici će uvek biti tu - naveo je Popović.

Oni koji nisu u mogućnosti da novac ostave na štandu, a žele da pomognu Ivanu sredstva mogu uplatiti i sledeće žiro račune:

Dinarski račun 205-9011007610046-17,

Devizni račun: RS35205903102392683615, Ivan Vasić, Komercijalna banka, A.D Beograd.

Video: Smrtonosni ekstazi tri do četiri puta jači nego pre, jedna tableta je dovoljna za predoziranje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Psihopata

    28. septembar 2020 | 12:38

    Ako su, kada su verovali neprijatelju Srpskoga naroda, Srbija ima rakije za izvoz a oni piju siptarsku rakiju

  • Boki

    28. septembar 2020 | 14:26

    Albanci Srbima prodaju rakiju? Dal je moguće?

  • Vladimir

    28. septembar 2020 | 14:25

    Što uzimate od Albanaca .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA