Epidemiološka situacija u Vojvodini nesigurna: Najviše obolelih u Novom Sadu

Među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo

  • 1
Klihttps://xdn.tf.rs//2020/04/02/tan2020-3-19105915940-300x250.jpgnički centar Vojvodine, KORONA VIRUS VOJVODINA Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Vojvodini je trenutno aktivno 203 slučaja kovida 19, a najviše ih je u Novom Sadu 77, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

U saopštenju se navodi da se u odnosu na predhodnu sedmicu "uočava stabilizacija broja registrovanih slučajeva na niskom nivou" i ističe da se dnevni broj registrovanih slučajeva kreće u rasponu od pet do 12, i češće je jednocifren, piše RTS.

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao nesigurnu.

- Još uvek je prisutna široka geografska rasprostranjenost i aktivnost virusa na teritoriji pokrajine, što ukazuje na potrebu primene mera zaštite i u narednim nedeljama. Aktivni slučajevi su prisutni u 33 od 45 opština u AP Vojvodini, a u 24 opštine je prisutno manje od pet aktivnih slučajeva - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje i da među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo.

- Registrovani su pojedinačni slučajevi obolevanja dece školskog uzrasta. Obolevanje dece je povezano sa boravkom u drugim zemljama ili je do zaražavanja došlo od prethodno obolelih roditelja. Nije registrovano prenošenje oboljenja među decom u školskim uslovima - navodi se u saopštenju Instituta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žikica

    30. septembar 2020 | 14:29

    Pre neki dan dr Gojković, u svojstvu člana kriznog štaba iz APV, ni reč ne izgovori o stanju u Vojvodini u vreme kada je pričao na TV-u.Trebalo bi svakodnevno da se iznose podaci o zaraženima po regijama da bi se narod štitio, ali je to pi svemu zadnja briga štaba i onoga ko sa njim rukovodi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA