≫ 

Napadnuti migranti sa decom u Apatinu: Grupa nepoznatih muškaraca presrela vozila i pretila im smrću

Podneta je krivična prijava

  • 0
Tuča, pesnica, napad Foto-ilustracija: Shutterstock

Grupa nepoznatih muškaraca u Apatinu presrela je dva taksi vozila u kojima su bili migranti i pretila im je smrću.

Među žrtvama nasilja nalazila su se i deca.  

Zbog ovog napada Koalicija za zaštitu dece izbeglica i migranata od zlostavljanja i zanemarivanja, koju čine organizacije IDEAS, CRPC, DRC i Indigo, podnela je krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru.

Kako navode iz Koalicije migranti su napadnuti zbog njihove verske, nacionalne i etničke pripadnosti.

- Na taj način ostvarila su se zakonska obeležja krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti koje su počinili iz mržnje zbog vere, nacionalnosti i etničke pripadnosti izbeglica sa Bliskog istoka koje su se nalazile u vozilima - saopštili su iz Koalicije za zaštitu dece izbeglica i migranata od zlostavljanja i zanemarivanja.

Šta se desilo u Apatinu

Kako piše Blic, na snimku se može čuti najpre kako osoba koja snima sa suvozačevog mesta, vozaču daje instrukcije da stigne taksiste, a zatim im blokira put kako ne bi mogli da nastave dalje. Izlazi iz vozila, prilazi jednom a potom i ostalim taksistima.

- Kud ste krenuli s tim go***ma, a? Okreći odmah, čuješ šta vičem. Talibani, mamu im j***m. Okreći ta auta... Vraćaj za Sombor dok nisam počeo lupati kola - kaže lokalni šerif vičući i preteći šokiranim taksistima.

Kada mu taksista, inače sugrađanin kako smo mogli da saznamo iz videa, kaže: "Nemojte vikati gospodine na mene...", te mu pokuša objasniti da samo radi svoj posao, ovaj mu odgovara da treba da ga bude sramota jer "dovodi dušmane".

- Ja se lepo obraćam, dovoziš mi neprijatelje u moj Apatin. Je l te sramota da voziš ova go***? Vidiš kakav je ovo svet, sram vas bilo, stoka jedna, je*** li vam majku. Dušmane dovodite... - ljutito je govorio taksistima.

Policija je identifikovala i saslušala Apatinca S. G. (45) koji se sumnjiči da je preprečio put automobilom, te vređao i pretio da će razbiti dva taksi vozila ako i dalje budu dovozili migrante u ovo mesto, saznaje se iz somborske policije.

- Tužilaštvu je podneta krivična prijava u redovnom postupku. On je istog dana saslušan i pušten kući. Kvalifikaciju dela još očekujemo. Drugi čovek koji se vidi na snimku je vozač tog automobila i protiv njega nije pokrenut postupak, nego protiv suvozača S. G. koji je pretio taksistima i sve to snimao – rekli su nezvanično iz policije, prenosi "Blic".

Video: Trojica migranata tinejdžera pronađena u duplom krovu kombija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA