≫ 

Smeši nam se topao i prijatan nedeljni dan, ali već od sutra stiže prava jesenja kiša

Minimalna temperatura od 8 do 12 stepeni, maksimalna dnevna od 20 do 24 stepena

  • 0
jesen Foto: Pixabay/ Pexels

U Srbiji nakon svežeg, ponegde i maglovitog jutra, tokom dana pretežno sunčano i umereno toplo, dok se na severu i zapadu očekuje povećanje oblačnosti. Vetar slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od 8 do 12 stepeni, maksimalna dnevna od 20 do 24.

U Beogradu pretežno sunčano i umereno toplo, uz postepeno povećanje oblačnosti. Vetar slab, jugoistočni, krajem dana severoistočni. Minimalna temperatura 10, maksimalna dnevna 22 stepena.

Na severu, zapadu i jugozapadu Srbije sutra ujutro, a tokom dana i u ostalim predelima Srbije jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz obilnije padavine, naročito krajem dana, tokom noći i i u utorak ujutro.

Na planinama zapadne i jugozapadne Srbije jaka kiša preći će u sneg. Jaka kiša i u utorak, na planinama sneg. Tokom dana slabljenje padavina, a do kraja dana i prestanak. Biće i veoma vetrovito.

Maksimalna tempertura u ponedeljak od 12 stepeni na severozapadu do 24 na jugoistoku Srbije, a u utorak od 8 na zapadu do 18 na istoku Srbije. U sredu sunčano i osetno toplije, temperatura do 20 stepeni. Umereno toplo i u četvrtak, ali uz novo naoblačenje sa kišom.

Prognoza vremena Printskrin: RHMZ

U Beogradu sutra jače naoblačenje sa kišom. U toku večeri i noći i u utorak ujutro očekuju se veoma obilne padavine.

Jaka kiša i u utorak, ali tokom dana slabljenje padavina, a do kraja dana i prestanak. Biće i veoma vetrovito. Maksimalna tempertura u ponedeljak do 14, a u utorak do 10.

U sredu sunčano i osetno toplije, temperatura oko 18 stepeni. Umereno toplo i u četvrtak, ali uz novo naoblačenje sa kišom.

Upozorenje RHMZ

Obilna kiša u ponedeljak (12. 10.) najpre se očekuje na zapadu i jugozapadu Srbije (količina od 20 do 50 mm za 24 h, lokalno i više). Posle podne, uveče i u toku noći padavinska zona širiće se preko centralnih krajeva ka istoku zemlje. Prestanak kiše u utorak (13. 10.) ujutro na jugozapadu, a sredinom dana i u ostalim krajevima.

Od ponedeljka posle podne do utorka ujutro na području Beograda obilna kiša sa količinom od 30 do 40 mm.

Video: Pala kiša i odmah se desio karambol: Teža saobraćajna nesreća koja je blokirala Banovo Brdo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA