≫ 

Najnoviji korona presek u Srbiji: Brojevi se uopšte ne smanjuju

Informacije o epidemiološkoj situaciji u zemlji

Kretanje broja umrlih od korona virusa Foto: Telegraf.rs

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano je 5.456 ljudi, od tog broja je 227 bilo pozitivno. Procentualno, reč je o 4,16 odsto zaraženih.

Iako je reč o nešto manjem broju zaraženih nego juče kada je bilo 265 zaraženih, procenat je nešto viši zbog manjeg broja testiranih građana.

Od ukupnog broja zaraženih, čak 51 odsto je u Beogradu, odnosno 116 zaraženih, u Valjevu 20, u Nišu 11, u Loznici šest, u Kraljevu i Novom Sadu po četiri, a u ostalim gradovima po tri i manje.

Preminule su 2 osobe. Do sada su preminule ukupno 774 osobe.

Na respiratorima je 22 pacijenta. 

Broj ukupno potvrđenih slučajeva u zemlji od početka epidemije iznosi 35.946. Ukupan broj testiranih osoba iznosi 1.232.793.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosiljka

    17. oktobar 2020 | 15:59

    Ne panicite, jednostavno vreme je hladno i svake godine imamo prehlade i grip.Sve se svrstava pod koronu jer je tako SZO naredila.Ceo svet je u ludilu ali ne treba nasedati vec se paziti kao i dosad.Korona virusa je bilo i pre i bice ga dok smo zivi.Vazno je sacuvati zdrav razum a raditi se mora, skole i vrtici moraju funkcionisati.

  • Gordana

    17. oktobar 2020 | 15:28

    Zatvoriti skole odmah kako se nebi ugrozavalo zdravlje i zivoti dece i njihovih porodica. Kazete broj se ne smanjuje a vidite i sami da se brij udvostrucuje 5 hiljada testerinih a 220 obolelih , sta ce biti tek nakon vikenda. Ja decu u skolu vise ne saljem a vi radite sta hicete i pametujte do mile volje, kad vidim decu onih iz "struke " u istim skolskim klupama sa mojom decom onda tek o necemu mozemo da pricamo, ovako ja sam ih rodila i odgajila i ja cu odluciti dali cu ih izlagati riziku zaraze ili ne i niko vise. Ima li iko normalan u ovoj Drzavi vise ?

  • Ejjjjjj

    17. oktobar 2020 | 17:24

    Prekinite testiranje, i nema virusa!!! Uvek se bilo prehladjeno i bice, a sad cim malo smrcas kazu radi test, i naravno coronetina!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA