Naredna 4 dana na snazi žuti meteoalarm, dve potencijalno opasne pojave: Izdato i posebno upozorenje

Pojava jutarnjih prizemnih mrazeva očekuje se sve do 24. oktobra, a od sredine sedmice biće češći u centralnim i južnim krajevima Srbije

  • 3
Jutarnji mraz u Srbiji Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Naredna 4 dana očekuju nas pojava jutarnjih mrazeva i magla koja će se lokalno smanjivati na manje od 200 metara, zbog čega će na gotovo celoj teritoriji Srbije biti izdat žuti meteoalarm, koji označava potencijalno opasne pojave.

Kako stoji u najavi na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), pojava jutarnjih prizemnih mrazeva očekuje se sve do 24. oktobra, a od sredine sedmice biće češći u centralnim i južnim krajevima Srbije, a ređi na području Vojvodine.

- Istovremeno se očekuje i osetniji porast dnevnih temperatura, koja će od srede u većini mesta biti od 20 do 23 stepena - navode iz RHMZ.

Žuti meteoalarm Printskrin: RHMZ

Sutra ujutru očekuju se mestimična magla i slab prizemni mraz, a lokalno se očekuje i slab mraz na 2 metra. U toku dana će, pak, biti pretežno sunčano. Najniža temperatura kretaće se od -1 do 8 stepeni, a najviša dnevna u većini mesta od 18 do 21 stepen. Samo će u Negotinskoj Krajini temperatura iznositi oko 16 stepeni.

Magla i prizmeni mraz očekuju se i u četvrtak, a žuti meteoalarm će i tog dana biti na snazi. Prekosutra će, kako prognozira RHMZ, biti znatno toplije, sa maksimalnom temperaturom do 24 stepena. Takođe će i u petak biti toplo i pretežno sunčano, ali je i za poslednji radni dan ove sedmice izdat žuti meteoalarm zbog mraza i magle.

Izdato je i agrometeorološko upozorenje zbog jutarnjeg mraza.

- Najavljeni prizemni mrazevi u jutarnjim časovima mogu nepovoljno uticati na povrtarske kulture koje se gaje na otvorenom - navodi se u saopštenju.

Video: Na zagađenje vazduha utiču dve vrste čestica i njihov uticaj na organizam je opasan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iwan

    20. oktobar 2020 | 14:00

    Neverovatne gluposti. Običan laki mraz se proglašava opasnošću za koju je upaljen alarm.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA