≫ 

Peh s MMR vakcinom može Srbiju skupo koštati: Otvoren put ka epidemijama, kakve mogu biti posledice?

 ≫ 

Broj vakcinisanih MMR vakcinom bio je i više nego zadovoljavajuć do 2013. godine, da bi 2014. godine rapidno opao. Procenat od više od 90 odsto vakcinisanih prešli smo posle toga samo 2018. godine

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Vinčanskakultura
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • 1111

    22. oktobar 2020 | 16:46

    Ja nisam vakcinisan a imam 51 god. Rodjen u shtali 20 km od prvog asfalta. Pa josh 16 km do prve bolnice. Ko ce da peshachi 72 km zbog jednog deteta. Deca se ne kupuju vec prave.Niko nije ni znao za vakcinu niti su moji roditelji primoravani.Prelezao sam sve dechje bolesti i kako mi se chini pre ce me ubiti kocem za paradajz nego da umrem od tih nazovi bolesti. Nemachki zakon preporuchuje ali ne insistira na vakcinaciji. Razlog je otvorena debata bash zbog autizma. Ni jedan doktor ne sme da garantuje da dete posle vakcine nece postati autist. Ako je vakcina toliko bazazlena ,zashto ne postoji neko ko sme da se udari u grudi i garantuje da je bezbedna. A usput, bar u mojoj familiji koja i nije tako mala, su sva deca prelezala i boginje i zaushke chak i ona koja su vakcinisana. Moja cerka ima 28 g. Vakcinisana a letos prelezala i ovche boginje. Ich mi nije jasno kako. Ako vakcina ne deluje 100% onda nije sigurna zashtita 100%. Ne vidim svrhu vakcinacije.Razlozi favorizovanja svih nazovi preventivnih mera su poznati samo farmaciji. A nash zakon jedva cheka razlog da te kaznjava za neshto. Pitam se kad ce biti uvedene mere kojim danima smesh ,,malog mishka,, da nosish u levoj nogavici a kojim danima u desnoj.

  • AnaPijačarka

    22. oktobar 2020 | 08:30

    Što više partnera imam veći imunitet dobijam i ne mogu da se zarazim muž i 3 sina su vakscinisani i zdravo se hranimo sa kvantaške pijace i jedemo Pirocke kobasice moji nam šalju.

  • Vinčanskakultura

    22. oktobar 2020 | 08:22

    Najbolji lek je blato sa Dunava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA