• 15

Srbiju je pogodila priča o tri princeze koje žive u bedi sa bakom kod Vranja. Sad im se život menja

Baka u planinskom selu Vlase živi sama sa tri devojčice koje ovde idu u školu, kako ne bi pešačile 14 kilometara od Trstene

  • 15
Stiže pomoć za baku Vidosavu

Foto S.Tasić

Priča o teškom životu bake Vidosave koja u sedmoj deceniji života brine sama o tri unuke, dirnula je mnoge dobre ljude, kako u Vranju, tako i širom Srbije.

Došla je pomoć sa svih strana, a najviše iz Vranja u organizaciji Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost.

Devojčice i baka dobile su frižider, veš mašinu, radne stolove, hranu, sredstva za higijenu, odeću, obuću i mnogo drugih namirnica.

Baka u planinskom selu Vlase živi sama sa tri devojčice koje ovde idu u školu, kako ne bi pešačile 14 kilometara od Trstene, gde im žive roditelji sa bratom od nepune dve godine.

- Hvala svima koji su pomogli i olakšali nam. Deca sada imaju mnogo toga. Ne mogu da verujem da ima toliko dobrih ljudi. Deca će imati šta da jedu i da obuku. Njihova svakodnevica će biti sada mnogo drugačija i lepša - kaže baka Vidosava.

Devojčice Milena (13), Maja (12) i Milica (9) raduju se brojnim poklonima, garderobi i hrani.

Dobili su osnovno da zimu lakše "preguraju", ali završetak kuće bi bio trajno rešenje koje bi Jovanoviće smestilo pod istim krovom.

Njen sin i snaja započeli su kuću u Vlasu, ali nisu uspeli da je završe još uvek i usele se u nju.

Kako ne bi bile na ulici i pešačile, njihov otac ovde u Vlasu plaća dva sobička u podrumu, po ceni od 1.500 dinara.

- Kuća u Trsteni je krajnje neuslovna, ja se prihvatim svakog posla, jer stalni nemam. Pre nekoliko godina započeo sam kuću ovde u selu Vlase, sa idejom da naša porodica bude na jednom mestu, da olakšam majci život jer je ambulanta bliže, a ona je dijabetičar, ali i deci. Međutim, prioritet je bio da oni ne budu gladni i tako sada deca žive u ova dva sobička sa majkom, a moja kuća je nezavršena - priča otac devojčica Goran Jovanović.

Video: Saša Damnjanović je samohrani otac petoro dece: Već punih 7 godina brine sam o četiri sina i ćerki

(S. T.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    Dajte i broj za sms da posaljemo poruku

  • Vera

    Kada su deca daleko od škole, treba im obezbediti uslove za učenje na daljinu. Tu mislim na pravu nastavu na daljinu, kao što se to radi u Australiji, a ne ovo što se trenutno radi kod nas. Znam... nema se para za takve projekte. Samo glasni razmišljam o problemu.

  • BASA

    Sa Tamarom u Akciji ! Pravo resenje !

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima