• 0

Prvi urednik lista "Danas" preminuo u 70. godini

, Telegraf

Autor je knjige "Danas, uprkos njima" u izdanju Dan Grafa, u kojem je pisao o prvih 1.000 dana rada "Danasa"

  • 0
Grujica Spasović

Printskrin: Youtube/RTV7 Tuzla

Prvi glavni i odgovorni urednik i jedan od vlasnika i osnivača lista "Danas" Grujica Spasović preminuo je u 70. godini, posle duge i teške bolesti.

Spasović je bio glavni urednik "Danasa" od njegovog prvog broja 9. juna 1997. do 2006. godine.

Završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u beogradskom listu mladih "Susret", da bi karijeru nastavio u "Večernjim novostima". Od 1980. je glavni i odgovorni urednik "Omladinskih novina". Pre odlaska u "Borbu", 1989, bio je jedno vreme glavni urednik revije "Duga".

Nakon što je Miloševićev režim peuzeo "Borbu", sa većinom kolega prelazi u "Našu Borbu", a nekoliko godina kasnije učestvuje u osnivanju "Danasa", u kojem je glavni urednik od prvog broja.

Prošao je s listom sve njegove najteže faze, pogotovo one pre demokratskih promena 2000, držeći se nepokolebljivo kursa otvorenog, profesionalnog i nezavisnog novinarstva.

Nakon novinarske i uredničke karijere u "Danasu" postaje ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini, te se vraća u "Danas" u kojem se poslednjih godina bavio izdavačkom delatnošću.

Autor je knjige "Danas, uprkos njima" u izdanju Dan Grafa, u kojem je pisao o prvih 1.000 dana rada "Danasa". U redakciji lista "Danas" od sutra do petka 30. oktobra biće otvorena knjiga žalosti.

Mesto i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima