• 2

Most preko Ljuboviđe odnet je u katastrofalnim junskim poplavama: Danas je novi pušten u saobraćaj

, Telegraf

Za vreme izvođenja urgentnih radova na izgradnji mosta sav drumski saobraćaj je izmešten  na alternativni pravac - privremenu devijaciju puta

  • 2
JPPS - Novi most preko reke Ljubovidje

Foto: Promo

Novoizgrađeni most preko reke Ljuboviđe na državnom putu I B reda 28, Gračanica-Ljubovija, pušten je u saobraćaj danas.

Radove na izgradnji mosta u vrednosti od 60,4 miliona dinara izveli su Vest-gradnja iz Šapca kao podizvođač i Preduzeće za puteve Valjevo. Projektnu dokumentaciju je uradio "Filos Inženjering" d.o.o., Beograd i tehničku kontrolu vršio "Pro- inženjering" d.o.o. Beograd.

JPPS - Novi most preko reke Ljubovidje

Stari most, Foto: Promo

Stari most preko reke Ljuboviđe kod Ljubovije je tokom junskih poplava teško oštećen izlivanjem reke nakon čega je porušen. Za vreme izvođenja urgentnih radova na izgradnji mosta sav drumski saobraćaj je izmešten  na alternativni pravac - privremenu devijaciju puta sa privremenim prelazom preko reke u neposrednoj blizini porušenog mosta.

JPPS - Novi most preko reke Ljubovidje

Novi most, Foto: Promo

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović rekla je da su radovi završeni i pre planiranog roka.

- U julu smo građanima Ljubovije obećali da će novi most biti sagrađen do kraja ove godine, ali je ipak, sve završeno za samo četiri meseca, od projektne dokumentacije do izvođenja i od danas je most u saobraćaju. Ovaj most mnogo znači građanima ovog kraja i zato je važno što je maksimalno iskorišćena građevinska sezona i što su radovi završeni pre zime - rekla je Mihajlovićeva.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dddd

    Fala našem dragom predseniku i celoj vladi....živeo dragi predsedniče...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima