≫ 

Pokolj u selu Klenike: Čopor pasa lutalica preklao Predragu sve kokoške, godinama upozoravao na to

- Kada je moj otac stigao čopor, koga je činilo šest pasa, video je da su zaklali čitavo jato kokošaka. On je pokušao da ih iz zagrađenog prostora istera kamenicama misleći da će tako spasiti bar neku kokošku - priča Predragov sin

  • 5
Selo Klenike, psi lutalice Foto: Facebook/SMS dn017

Kada su pre nekoliko godina meštani sela Klenike, koje se nalazi u bujanovačkom ataru, videli kako Albanci, koji petkom dolaze na njihovu stočnu pijacu, vozilima doteruju i puštaju pse, znali su da to neće izaći na dobro jer je među njima bilo mnogo štenaca, ali i kuja koje su nosile mlade.

Njihove crne slutnje polako su počele da se obistinjuju kada su napuštene i izgladnele životinje počele da stvaraju čopore kako bi preživele. Gledajući šta životinje rade i ljudi su prema njima postali obazriviji strahujući od najgoreg.

To su stalno imali na umu i roditelji meštanina ovog sela, Predraga Veličkovića, koji su strepeli da im ne napadnu jato od dvadesetak kokošaka koje su čuvali u blizini kuće. Svoje kokoške su dodatno ogradili žicom želeći tako da ih zaštite od eventualnog napada pasa.

Nažalost, ono od čega su najviše strahovali dogodilo se u nedelju u ranim jutarnjim satima kada je Predragov otac nahranio kokoške i ostavio ih da šetaju u zatvorenom prostoru.

Ne zadugo potom u njegovu kuću banuo je komšija sav zadihan da mu kaže da se iz pravca gde su kokoške čuje lavež pasa i kokodakanje.

- Kada je moj otac stigao čopor, koga je činilo šest pasa, video je da su zaklali čitavo jato kokošaka. On je pokušao da ih iz zagrađenog prostora istera kamenicama misleći da će tako spasiti bar neku kokošku. Međutim, digao je ruke od ovog pokušaja i pobegao glavom bez obzira kada su se psi ustremili na njega - priča za "017dn" Predrag.

Veličkovići su ovaj slučaj odmah prijavili Policiji i veterinarskim stanicama u Klenikama i Bujanovcu. Policija je izašla na lice mesta i sačinila zapisnik. Prilikom odlaska, domaćinima su posavetovali da ne pomeraju leševe životinja koje psi nisu pojeli. Ovaj savet je dodatno zbunio domaćine jer oni dobro znaju da krvavi leševi mogu da privuku i vukove, veće predatore od pasa, kojih ima dosta u ovom kraju.

Nemili događaj izazavao je buru negodovanja žitelja ovog sela. Pogotovo što niko proteklih godina nije ništa učinio da se problem reši. Meštani ovog sela ističu da Klenike ima azil za pse lutalice, ali da on uopšte ne funkcioniše. Primete jedino da neko radi na rešavanju problema sa psima lutalicama kada vide otrovane pse.

Video: Čopor lutalica do smrti izgrizao ženu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KKK

    3. novembar 2020 | 10:07

    A, stà su preduzele lokalne vl asti? Gde je odgovornost ??Dali postoji lovacko drustvo???SVE SE TO RESAVA BRZO , SAMO AKO POSTOJI VOLJA!!!

  • mima

    3. novembar 2020 | 08:40

    pa kad bi te pse nahranili, ponekad i dali im vode, i lepu rec, ne bi toga bilo sigurna sam, verujte

  • Праведник

    3. novembar 2020 | 21:35

    Сада тужба у контра смеру. Левијатан и компанија скачу као опарени када неко згази куче које претрчава магистралу, или не дај Боже отрује исто. Сада господо љубитељи, надокнадите човеку јато кокошака и ове лепе и умиљато мирне куце у своје куће, по могућству цео чопор уз Ваше мало дете. Па што би сумњали да ће га изуједати, то су само невољене и гладне куце....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA