≫ 

Povređeni radnik "Krušika" na VMA sa opekotinama teškog stepena

Urađena je kompletna dijagnostika i preduzete su sve potrebne medicinske mere

  • 0
Stefanovic Krusik Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je večeras u VMA radnika Holding kompanije „Krušik“ / Foto: Ministarstvo odbrane

Povređeni radnik Holding kompanije "Krušik" Valjevo M.P. (56) smešten je na Vojnomedicinsku akademiju sa eksplozivnom povredom tela i opekotinskim povredama teškog stepena, saopštilo je večeras Ministarastvo odbrane.

- Povređeni M.P. smešten je u hirurškoj intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju i reanimaciju VMA, a zastupnik načelnika Sektora za lečenje VMA, potpukovnik prof. dr Boban Đorđević, rekao je da je pacijent primljen sa eksplozivnom povredom tela i opekotinskim povredama teškog stepena - kaže se u saopštenju.

Stefanovic Krusik Povređeni radnik smešten je na Vojnomedicinsku akademiju sa eksplozivnom povredom tela i opekotinskim povredama teškog stepena, / Foto: Ministarstvo odbrane

On je dodao da je urađena kompletna dijagnostika i da su preduzete sve potrebne medicinske mere.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je večeras u VMA radnika Holding kompanije „Krušik“ Valjevo, koji je danas povređen prilikom eksplozije na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić kod Valjeva.

Ministar odbrane zahvalio je lekarima i medicinskom osoblju VMA što su povređenom radniku pružili najbolju medicinsku negu i što preduzimaju sve za njegovo uspešno lečenje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Stefanović, koji je ranije danas uputio telegram, još jednom je izrazio najdublje saučešće porodici inženjera M.J. koji je izgubio život u eksploziji i ponovio da je reč o velikom gubitku za namensku industriju, navodi se u saopštenju.

- Njegova tragična smrt duboko je potresla i sve pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Ministarstvo i ja lično učinićemo sve da pomognemo porodici i budemo tu za njih za sve što im je potrebno u ovim teškim trenucima - rekao je Stefanović.

Danas oko 11 časova, tokom realizacije redovnih zadataka Holding kompanije „Krušik“ Valjevo na bojevoj glavi za protivoklopnu raketu, na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić kod Valjeva došlo je do eksplozije od koje je poginuo radnik „Krušika“ M.J., a povređen je radnik M.P. koji je učestvovao u realizaciji opitovanja.

Povređeni radnik M.P. odmah je prevezen u Zdravstveni centar u Valjevu gde mu je ukazana medicinska pomoć, a potom je prevezen i u Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA