Značajan porast obolelih u Vojvodini u odnosu na prošlu nedelju: Najviše zaraženih u Novom Sadu

U ovom trenutku u Novom Sadu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici, epidemiološka situacija je izrazito nepovoljna sa tendencijom pogoršanja

  • 2
Klinički centar Vojvodine Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U odnosu na prošlu nedelju u Vojvodini je registrovan značajan porast broja registrovanih slučajeva pozitivnih na virus korona, a najviše ih je u Novom Sadu - 162, podaci su Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Kako ocenjuju iz Instituta, epidemiološka situacija u pokrajina je nepovoljna sa tendencijom pogoršanja.

Dnevni broj registrovanih slučajeva u AP Vojvodini kontinuirano raste od 20. oktobra, saopšteno je iz Zavoda, prenosi RTV Vojvodina, a u ovom trenutku je 1.700 aktivnih slučajeva.

Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu - 975, što je trostruko više u odnosu na prethodnu nedelju, a aktivni slučajevi prisutni su u 44 od 45 opština u pokrajini.

- U ovom trenutku u Novom Sadu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici, epidemiološka situacija je izrazito nepovoljna sa tendencijom pogoršanja, dok se u ostalim gradovima i opštinama ocenjuje kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja - upozorio je Institut.

Među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo, a nisu utvrđene promene u broju i načinu zaražavanja kod dece u odnosu na septembar, odnosno prenošenje oboljenja među decom u školskim uslovima.

Iz Instituta apeluju da se nastavi sa neophodnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti.

- Među zaraženima je najviše radno sposobnog stanovništva i mladih, to su osobe koje su se zarazile na poslu ili sedeći po kafićima - rekao je epidemiolog Instituta za javno zdravlje Vojvodine Mioljub Ristić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    3. novembar 2020 | 11:26

    Ne lupetajte vise nego se aktivirajte da pronadjete vakcinu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA