Zaraženo pet monahinja iz Pećke Patrijaršije: Nameravale da idu na sahranu mitropolita Amfilohija

Ponovno testiranje biće urađeno u dogovoru sa epidemiolozima iz Kosovske Mitrovice

  • 2
PECKA PATRIJARSIJA korona Foto: Shutterstock, Pixabay

Među srpskim stanovništvom u opštini Peć zabeležen su novi slučajevi korona virusa, a među zaraženima je i pet monahinja iz manastira Pećka Patrijaršija, potvrdila je direktorka Doma zdravlja u Goraždevcu doktorka Stanislava Radović.

- Deo sestrinstva manastira Pećka Patrijaršija, koji je imalo nameru da prisustvuje sahrani mitropolita Amfilohija testirao se na koronavirus i kod dve monahinje je potvrđeno prisustvo kovid-19, i odmah su samoizolovane. Nakon ovih rezultata u jednoj privatnoj klinici su urađeni testovi i za ostalo sestrinstvo od kojih je još tri rezultata pozitivno na korona virus -navela je dr Radović u pisanoj izjavi za Radio Goraždevac.

Ona je navela da su svi slučajevi bez simptoma, da su izolovani i da će biti pod stalnom kontrolom medicinskog osoblja iz Goraždevca a ponovno testiranje biće urađeno u dogovoru sa epidemiolozima iz Kosovske Mitrovice.

Video: Briga za zdravlje bolja od kazni, ali kazne daju rezultate

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PR -1

    3. novembar 2020 | 16:10

    Ni Bog nema više moć da štiti svoje ljude od korone,možda je ipak nauka ta koja ima bolje ideje,razum treba da odluči a ne emocije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA