≫ 

Biljanina porodica tuguje 5 godina, a postoje naznake da je živa: Na kiosku ostavila pasoš i telefon

Majka Vesna u potrazi za ćerkom obilazila manastire, rekli joj da se "želje iskušenice poštuju". Nada se da joj se barem javi

  • 7
Igor Jurić, Biljana Đorić Foto: Facebook/Igor Jurić, Privatna arhiva

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" i otac tragično stradale devojčice, Igor Jurić, objavio je fotografiju sa bratom i sestrom nestale Biljane Đorić, ponovo se osvrnuvši na slučaj nestale devojke iz Mataruške Banje.

Kako tvrdi u svojoj Fejsbuk objavi, postoje indicije da je Biljana živa, dok njeni najmiliji tuguju pet godina.

- Ovo su brat i sestra nestale Biljane Đorić. Tragaju i tuguju za njom punih pet godina. Postoje ozbiljne indicije da je živa. Ali, pomaka u istrazi nema, slučaj je skoro zaboravljen. Da li su među nama oni koji mogu da pomognu, a neće? Oni koji znaju, a ćute ? Da li smo naišli na jedan zid ćutanja i ako jesmo, zašto? Mi Biljanu nećemo zaboraviti, a još manje prestati sa pitanjima: Gde je nestala Biljana Đorić iz Mataruške Banje - napisao je Jurić.

Biljana je nestala u 19. godini, 2. decembra 2015. u Kraljevu. Tog dana doputovala je iz Kosovske Mitrovice, gde je studirala na Ekonomskom fakultetu, do Kraljeva, gde su živeli. U Kraljevu je, na kiosku "Zadužbina" ostavila svoj pasoš i telefon uz reči: ,,Doći će neko ovo da uzme.’’

Vesna Đorić, njena majka, rekla je ranije ove godine za "Telegraf" da je porodica i dalje na nogama i da se bore, kao i da je svaki dan sve teži. Ona kaže da od početka istrage nema nijednog traga.

Svi su se stavljali na poligraf - njene drugarice, njen bivši dečko, cimerke s fakulteta, taksista koji je tog dana vozio i nisu došli ni do kakvog traga. Policija veruje da je ona živa i to je ono što me drži - kazala je uoči Međunarodnog dana nestale dece, 25. maja.

U početku je mislila sve najgore. U potragu su bil uključeni i ronioci Žandarmerije koji su pretraživali rečno korito, ali ništa nisu našli, te da su se pojavile i sumnje da je Biljana u manastiru.

- Išla sam redom po manastirima, većina mi je rekla da oni neće to da kažu. Više puta bila sam u Patrijaršiji u Beogradu, gde mi je rečeno da se "želje iskušenice poštuju", ne govoreći mi ni da Biljana jeste, ni da nije u nekom manastiru - kaže Vesna, dodajući da bi joj odgovor SPC značio, samo da zna da joj je dete živo i zdravo.

Biljana Đorić Foto: nestalisrbija.rs

Vesna dobro pamti da je tog dana kada joj je ćerka nestala bio četvrtak.

U sredu uveče rekla mi je da sutradan polaže ispit iz engleskog i ja sam joj rekla da ide da uči i da se javi ujutru. Tog 2. decembra čule smo se oko 12 sati kada mi je javila da je sve super uradila i da će proći ispit. Od tada se više nije javila - ispričala nam je tada poručivši ćerki još jednom da se bar javi.

Video: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Margit

    13. novembar 2020 | 10:59

    Molimo Boga da je ziva i zdrava, ali sta deca mogu da urade roditeljima strasno je, ako ovo cita eto i ja je molim javi se roditeljima.

  • D

    13. novembar 2020 | 14:08

    Biljana svi ljudi dobre volje te mole da se majci javis ili posaljes joj bar neki tajni znak🍀🙏

  • Mile

    13. novembar 2020 | 13:59

    Ne verujem da je živa i u manastiru. Ona je uvučena u neku sektu ili je od strane osobe u koju je imala poverenje uvučena u neku priču koja se loše završila. Ako je zaista pobegla u manastir i ćuti 5 godina, onda u toj porodici nešto veoma nije u redu i roditelji neke stvari kriju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA