≫ 

Gust dim iznad Prijepolja: Tinja požar na deponiji, vatrogasci dežurali celu noć

Ovakvi požari su posledica dugogodišnjeg odlaganja otpada na neprimeren način

  • 2
Požar, deponija Stanjevine Foto: Rina.rs

Požar na deponiji Stanjevine u Prijepolju koji tinja od sinoć trenutno je pod kontrolom, a na terenu se nalaze ekipe JKP “Lim” koje natapanjem vodom onemogućavaju da se razvije plamen.

- Do požara je došlo samozapaljenjem, što je uobičajeno, s obzirom na količinu otpada i gasove koji se oslobađaju. Ekipa vatrogasaca je cele noći dežurala, danas su tu ljudi iz komunalnog preduzeća, s obzirom da nema otvorenog plamena najbolje rešenje je zatrpavanje šutom i zemljom. Sada se sa deponije razvija gust dim - rekao je za RINU komandir vatrogasno – spasilačke jedinice u Prijepolju Vujadin Kovačević.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Prijepolje Esada Hodzića, ovakvi požari su posledica dugogodišnjeg odlaganja otpada na neprimeren način i nažalost uvek nakon dužeg sušnog perioda dođe do ovakvih incidenata koji ugrožavaju zdravlje ljudi, ali utiču i na opšte zagađenje.

Požar, deponija Stanjevine Foto: Rina.rs

- Ovo je ko zna koji požar po redu i zaista je krajnji čas da se tome stane u kraj. Odluka o najskorijem zatvaranju deponije, koliko već u petak, sigurno je jedna od najvažnijih za sve građane Prijepolja - kazao je Hodzić i dodao da bez podrške države ovako nešto ne bi bilo moguće sprovesti u delo.

On je istakao da je prvi korak u rešavanju ovog problema izgradnja transfer stanice Banjica, koja će se graditi sredstvima opština Prijepolje, Priboj i Nova Varoš, a da i država će imati svoj udeo.

- Sada smo u fazi potpisivanja sporazuma o finansiranju izgradnje, a potom slede rapisivanja javnih nabavki - kazao je Hodzić.

Video: Ponovo požar na deponiji u Prijepolju, preti da zahvati i obližnju pilanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pobor

    16. novembar 2020 | 12:12

    A bas je fina deponija,pored magistrale. Milina, EU standard.

  • Pribojac

    16. novembar 2020 | 12:23

    Bitno je da se Prijepoljci oslobode deponije briga ih za Pribojce,Ionako nam Lim donosi njihovo smeće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA