Slađana Stojkov (19) preminula u snu: Volela je život, nije skidala osmeh s lica uprkos bolesti

Ova vedra devojka iz Novog Miloševa bolovala je od vrste tumora mišićnog tkiva

  • 4
Sladjana Stojkov Foto: Privatna arhiva

Slađana Stojkov (19) iz Novog Miloševa, preminula je u bolnici St Jude u Memfisu, u SAD. Tužnu vest potvrdio je za Gradski online jedan od njenih bliskih prijatelja, rekavši da je Slađa umrla u snu.

Ona se lečila od alveolarnog rabdomiosarkoma, vrsti tumora mišićnog tkiva. Uprkos lošim prognozama naših lekara dospela u Memfis, u bolnicu specijalizovanu za lečenje raka kod dece, te da se terapija pokazala uspešnom.

Slobodno vreme provodila je gledajući utakmice, a tamo je upoznala srpskog košarkaškog reprezentativca Bogdana Bogdanovića, čija je zajednička fotografija osvanula u medijima. Pričala nam je i da je tokom lečenja onlajn putem završila srednju školu, te da je iz svih predmeta imala petice, zatim da se nadala povratku u Ameriku, ali ovaj put kako bi tu nastavila dalje školovanje.

Letos nam je potvrdila da se bolest se vratila. Bila je high risk (visokorizičan) pacijent, i ta mogućnst joj je bila poznata.

- Posle mesečak dana pojavila mi se izraslina na ruci na istom mestu gde je bio primarni tumor - kazala nam je da se proširio na kičmu, glavu, kosti, pluća... - pričala je Slađa.

Uprkos opakoj bolesti, ova devojka, čini se, nije skidala osmeh sa lica, što su i pokazale njene fotografije koje nam je slala dok je bila na lečenju. Volela je šalu, basket i život. Do samog kraja bila je optimistična da će sve biti u redu i nadala se da će njena borba biti uspešna.

Video: Uroš je bio veselo dete, a onda su počele temperature i bolovi: Sada je u bolnici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA