≫ 

U kamionu pronađeno desetak istraumiranih pasa: Na "salašu smrti" u Tavankutu mučeni i izgladnjivani

Na salašu je pronađeno 18 pasa i to uglavnom rasnih - malinci, kangali, kane korso

  • 0
Pokret Levijatan, izivljavanje nad zivotinjama Printskrin: Facebook/Fondacija Pokret Levijatan

Scena na kojoj se vidi kamion o čiju prikolicu je zakačen pas koji krvari celim putem šokirao je građane Subotice, koji traže od nadležnih da vozača ovog vozila procesuiraju zbog zlostavljanja životinja.

Kako se snimak vrtoglavom brzinom delio na viber grupama i društvenim mrežama, aktivisti udruženja za zaštitu životinja pratili su i presreli kamion. Posle svađe sa vozačem, "kamion smrti" kako je vozilo nazvano, u kom je navodno bilo desetak životinja, stigao je do jednog napuštenog salaša u Tavankutu, pišu Novosti.

- Naše volonterke bile su do jedan čas iza ponoći na terenu sa građanima koji su se okupili i izašli da pomognu psima. Na "salašu smrti", vozač je doselio pse da ih izgladnjuje, muči i tuče. Psi nisu imali ni vode. Izgladnjivani su skoro do smrti. MUP je obavio uviđaj, snimili su i slikali ovaj užas, ostaje da se vidi da li će se izreći "hitna mera" o oduzimanju pasa, kako bi oni bili smešteni u gradsko prihvatilište. - kažu volonteri "Subotičkih njuškica".

Po objavama aktivista "Anime", na salašu je pronađeno 18 pasa i to uglavnom rasnih - malinci, kangali, kane korso...

- Psi su u jako lošem stanju, bez vode i hrane, mršavi, vidno istraumirani. Policija je uradila sve što je mogla, hvala im na tome. Nažalost, ne mogu da oduzmu pse, to može samo veterinarska inspekcija. Psi su mlaćeni lancima, vučeni, izbacivani iz kamiona - dodaju u "Animi".

Policija je izašla na lice mesta i na osnovu onoga što je zatekla nema elemenata krivičnog dela zlostavljanja životinja.

- Pas koji visi niz kamion je živ, slučajno je ispao zbog otimanja. Tokom cele noći pozivana je inspekcija koja jedina može da sprovede postupak, ali se niko ni iz jedne inspekcijske službe nije odazvao pozivu - saznajemo od izvora u istrazi.

Video: Uznemirujući prizor: U azilu pronađeni zamrznuti psi, nekima je još uvek kucalo srce...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA