≫ 

Održana antiteroristička taktičko-pokazna vežba "Obruč 2020": Prisustvovao i Vučić

U vežbi su učestvovali pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Helikopterske jedinice, Interventne jedinice 92, Policijske uprave za grad Beograd i Sektora za vanredne situacije

  • 84

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je antiterorističkoj taktičko-pokaznoj vežbi "Obruč 2020", koja je održana ispred Palate Srbija.

Pored predsednika, vežbi su prisustvovali i  premijerka Ana Brnabić, ministar policije Aleksandar Vulin, ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministarka pravde Maja Popović, državni tužilac Zagorka Dolovac, direktor BIA Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, direktor policije Vladimir Rebić.

Vežba je prikazala rešavanje krizne situacije u noćnim uslovima, a njen cilj je da prikaže spremnost pripadnika MUP-a da pruže efikasan odgovor u svakoj situaciji u noćnom režimu i otežanim uslovima.

Takođe, cilj vežbe bio je i da se pokaže obučenost da hitnom intervencijom bez odlaganja, uz korišćenje opreme visokog nivoa balisticke zaštite i savremenih tehnickih uredaja, pripadnici MUP-a savladaju teroriste i zaštite gradane.

- Pripadnici MUP-a su garant bezbednosti i sigurnosti građana Srbije - poručio je predsednik Srbije.

- Od njih u narednim danima i nedeljama koji su pred nama očekujemo rezultate. Ne samo u Beogradu, već i cela Srbija mora da bude sigurna, bezbedna i da u potpunosti pobedi kriminal i mafiju - rekao je Vučić.

Čestitao je pripadnicima MUP-a na svemu što su prikazali, što su, kako je rekao, važne stvari.

aleksandar vucic vezba obruc Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Posebno je primetio helikoptere H 145, koji su, kaže, pokazali da i na prostor koji nije unapred pripremljen za sletanje, u noći, mogu da dejstvuju.

- Koliko su nisko leteli, plašio sam se da li će moći da slete pored bandera... a pokazali su kako mogu da prate automobile - rekao je Vučić i dodao da su svi pripadnici MUP-a pokazali dobru pripremljenost i obučenost.

Vežba je počela nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao znak za njen početak.

Prethodno, raport predsedniku Republike predao je pukovnik policije Vladan Mirković.

U vežbi su učestvovali pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Helikopterske jedinice, Interventne jedinice 92, Policijske uprave za grad Beograd i Sektora za vanredne situacije.

Na vežbi je, pored 250 pripadnika MUP-a, angažovano 28 vozila različite namene i pet helikoptera.

"Obruč 2020" ima dva cilja: da se proveri borbena gotovost i da se poruči građanima da bi imao ko da ih zaštiti i sa čime, rekao je juče u razgovoru za Telegraf.rs zamenik komandanta Žandarmerije Boro Gladović.

On je naveo da je borba protiv terorizma među prvim zadacima i nadležnostima Žandarmerije.

- Ne znači da postoje neke informacije konkretne, mi inače u svom redovnom radu obavljamo ove poslove. To su nam prioriteti. Cilj vežbe je da građani budu sigurni da bi imao ko da ih zaštiti i sa čim da ih zaštiti - rekao nam je navodeći da informacije o eventualnim terorističkim pretnjama po zemlju nisu u nadležnosti Žandarmerije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    20. novembar 2020 | 08:36

    Ulaganje u vojsku i policiju je ulaganje u mir, bezbednost i sigurnost države i njenih građana

  • Moša

    19. novembar 2020 | 20:21

    Ovo je strašno. Već vidjen policijski čas pa da ne bude iznenadjenja ako naši udare

  • caca

    19. novembar 2020 | 17:30

    Srbija je sigurna sa ovako jakom,sposobnom,sigurnom i obučenom vojskom!!! Oni su naš veliki ponos!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA