≫ 

Hiljade ljudi hrlilo je da čuje patrijarha Irineja kako besedi: Njegove reči i dalje odzvanjaju

 ≫ 

Svugde gde je služio, dolazio je veliki broj vernika da se sa njim pomoli i blagoslov primi. Tako je bilo i početkom ove godine prilikom njegovog obilaska manastira Tumane. Posetu je pratila i ekipa Telegraf.rs, a sada vam donosimo delove koji nikad ranije nisu objavljeni na našem portalu

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Духовна деца Св.Јустина

    21. novembar 2020 | 15:41

    Силом Христовом! Исцељивали су болне, васкрсавали мртве, чинили безбројна чудеса, изгонили ђаволе. Свет је било запрепашћен и запањен, гонили су их, приморавали да се одрекну тога. Не! Нико се од њих није одрекао Господа Христа, сви су с радошћу ишли у смрт, сви су ишли у погибију за Господа Христа.     Тако је било у прво време Хришћанства, тако је остало у свим временима. Тако је и данас. Колико данас гоне нас хришћане, са свих страна? Одузимају деци духовне небеске радости. Нигде се не допушта да се Име Божије слави, да се деца уче Правди Божијој, Истини Божијој. Милиони, милиони хришћана и данас умиру за Господа Христа. Милиони, то што никада није било, у Римској империји гинули су за Господа Христа. На земљи данас четири милијарде људи, а милиони и милиони мученика. Шта је то? Каква то сила данас гони тебе и мене да неустрашиво проповедамо Господа Христа, да верујемо у Њега, када се не допушта да верујемо? То је та Сила која је пронела Име Господа Христа кроз свет, Име Спаситеља, и данас та иста Сила делује у нама.     Погледајте на Српске светиње, о којима пишу гадости ових дана. Погледајте Свете мошти наших Светитеља. Погледајте Светог Василија Острошког. И данас дешавају се еванђелска чудеса. Ко је тај Србин а да не зна, и ко је тај Србин са болешћу, а да се није излечио од овог Славног и Дивног Светитеља Божијег? Он, Свети Јоаникије Девички, Свети Прохор Пчињски, Свети Гаврило Лесновски, земља Српска пуна је светих моштију чудотворних. Еванђелска чудеса дешавају се и данас, као што су се дешавала за време Господа Христа и Светих Апостола, и кроз целу историју (Цркве).     Зато, ми хришћани не бојимо се смрти, не бојимо се гонитеља наших. Нека знају, ми имамо сигурно оружје за победу а то је смрт за Господа Христа. Ми тиме побеђујемо!

  • Mmm

    21. novembar 2020 | 12:40

    Hocete vestacki da izdignete coveka... ne vredi, jedini covek koji je radio i ziveo onako kako je pripovedao je bio nas dragi Patrijarh Pavle. Ovi sto pricaju o moralnim vrednostima, pa sednu u crni blindirani dzip, ne ide tako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA