≫ 

Dr Srđa Janković: Zdravlje važnije od celivanja patrijarha, na sahrani sa maskama i bez grupisanja

"Želimo da posle 17 časova rade samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske stanice"

  • 40
Srđa Janković RTS Printskrin: RTS

Na sahrani patrijarha Irineja biće potrebno držanje distance, obavezno nošenje maski i izbegavanje okupljanja ljudi koji dolaze u blizak kontakt kazao je danas dr Srđa Janković, gostujući na RTS,

- Neka nam oproštaj od njegove svetosti bude inspiracija više da brinemo o svojim bližnjima i o sebi samim. Nažalost to je tako, ja sam svestan da je svim vernicima celivanje pokojnog patrijarha važno, međutim zaštita života i zdravlja je takođe važnja i siguran sam da ćemo njegovoj svetosti najbolje odati poštu i poštovanje baš tako što ćemo se oprostiti štiteći život i zdravlje svojih bližnjih - kazao je Janković.

Medicinski deo kriznog štaba doneo je jednoglasno odluku o novim merama koje bi Vlada Srbije mogla već danas da uvede.

U pitanju su mere koje se tiču novog ograničenja radnog vremena, promena pravila nošenja maski i ograničenja okupljanja.

- Posle 17 sati radile bi samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske stanice. Nadamo se da će mere u potpunosti biti usvojene. Već imamo epidemiološke mere na snazi koje moramo da poštujemo bezrezervno - kazao je Janković.

Što se maski tiče, one bi morale da se nose i na otvorenom prostoru, ali samo ukoliko postoji kontakt sa drugim ljudima. Svaki kontakt može biti rizičan, kazao je Janković, a iako je deo štaba bio i za to da se maske nose na svim otvorenim prostorima, isključena je, ipak, obaveza nošenja maski na mestima gde nema interakcije među ljudima.

Kako kaže, bitni su sati, a ne dani.

Video: Vernici u suzama zbog smrti patrijarha: Probudio sam se baš u trenutku kad je umro

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Farsa

    21. novembar 2020 | 09:12

    A fabrike ,tamo rade roboti .Niko nesme da ih spomene ,slucajno ili namerno ,rekla bi ovo drugo .A fabrike leglo zaraze ,toliko o njihovoj zabrinutosti .Nista im ne verujem od izbora kad je korona naprasno nestala pa se cudom pojavila .Igre bez granica.

  • Dr.86

    21. novembar 2020 | 08:59

    Bravo za ovog doktora.

  • Mrak

    21. novembar 2020 | 08:43

    Znaci moze okupljanje pijanaca ispred prodavnice....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA