≫ 

Da li su se poštovale epidemiološke mere na sahrani Irineja u kripti Hrama Svetog Save?

Sveti Arhijerejski Sinod obavestio je ranije sveštenstvo, monaštvo i verni narod da se tokom molitvenog ispraćaja u Hramu Svetog Save striktno pridržavaju mera, koje su zbog teške epidemiološke situacije u našoj zemlji propisali nadležni državni organi

  • 7

Sveti Arhijerejski Sinod obavestio je ranije sveštenstvo, monaštvo i verni narod da se tokom molitvenog ispraćaja u Hramu Svetog Save striktno pridržavaju mera, koje su zbog teške epidemiološke situacije u našoj zemlji propisali nadležni državni organi.

Najnoviji podaci o korona virusu u Srbiji, u poslednja 24 sata, nisu ohrabrujući, pa je u skladu sa time vernicima zabranjeno da celivaju kovčeg.

Kako je ranije najavljeno, niko u Hram svetog Save, nije mogao da uđe bez maske, a vernici su kovčegu prilazili u molitvenom mimohodu, jedan po jedan. I iz Srpske pravoslavne crkve, i od stručne javnosti protekla dva dana stizali su apeli na vernike koji budu došli da na večni počinak isprate patrijarha da se pridržavaju svih mera zaštite.

Ko nije imao masku, na ulasku u sam Hram bio je organizovan doček ljudi od strane obezbeđenja, koje je dodeljivao masku. Prolazilo se pored odra, zastajalo nekoliko trenutaka i onda izlazilo napolje. Ispred su  bili postavljeni video bimovi i narod je i tkao mogao da učestvuje u ispraćaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sveto

    22. novembar 2020 | 22:57

    Da li su se poštovale te mjere na koncertu Boże Vrece i da li je prekršen dan żalosti!

  • Scipion

    22. novembar 2020 | 21:43

    Чекај бре ...

  • GP

    23. novembar 2020 | 08:40

    Nisu se postovale mere! A sutra ce da dodje neko da me kazni ako ne nosim masku? Pa to je malo je reci bezobrazluk. Sve ovo je laz smisljena u sluzbi vakcinisanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA