• 14

3 stroge mere uvedene u Novom Sadu zbog korona virusa

, Telegraf

Naredbe se odnose na usluge javnog prevoza, na privredne subjekte koji obavljaju delatnost u trgovinskim i ugostiteljskim objektima, na radno vreme pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture

  • 14
Novi Sad panorama

Foto: Marko Jovanović

Gradski štab za vanredne situacije Novog Sada zasedao je danas i doneo nove naredbe u skladu sa izuzetno ozbiljnom epidemiološkom situacijom na teritoriji grada.

Naredbe se odnose na usluge javnog prevoza u vozilima Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad“, na privredne subjekte koji obavljaju delatnost u trgovinskim i ugostiteljskim objektima, na radno vreme pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture, kao i na dozvoljen broj ljudi okupljenih na javnom zatvorenom i otvorenom prostoru.

Između ostalog, zabranjuje se organizovano okupljanje više od pet lica na javnim zatvorenim i otvorenim prostorima, uz obaveznu fizičku distancu od minimum 1,5 m između okupljenih lica.

Naređuje se upotreba zaštitnih maski na teritoriji Grada Novog Sada u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 m.

U svim javnim zatvorenim objektima, kao i u svim privrednim subjektima koji obavljaju delatnost u trgovinskim i ugostiteljskim objektima ograničava se broj lica koja mogu biti istovremeno prisutna, tako da na svaka 4 m2 može biti prisutno jedno lice.

Zabranjuje se, u periodu od 23. novembra do 7. decembra 2020. godine, na teritoriji Grada Novog Sada organizovanje svečanosti, sportskih i drugih manifestacija, sem održavanja sportskih takmičenja bez prisustva publike, uz puno poštovanje i sprovođenje svih propisanih mera zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID-19.

Obavezuju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost u trgovinskim objektima da radno vreme organizuju u periodu od 5,00 do 21,00 čas.

Privredni subjekti koji obavljaju delatnost u trgovinskim/tržnim centrima u kojima se obavlja prodaja robe i vrše usluge, na teritoriji Grada Novog Sada, radno vreme će organizovati u periodu od 5,00 do 18,00 časova.

Privredni subjekti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost, kao i pozorišta i bioskopi u obavezi su da radno vreme organizuju u periodu od 5,00 do 18,00 časova.

Distanca u prevozu

Javno gradsko saobraćajno preduzeće „Novi Sad“ će usluge javnog prevoza u gradskom, prigradskom i međumesnom prevozu, organizovati tako da popunjenost kapaciteta mesta za stajanje u vozilu ne bude veća od 50% u odnosu na dozvoljeni broj stajaćih mesta u vozilu, dok su putnici, uz obavezno korišćenje zaštitnih maski, u obavezi da dok čekaju da uđu u vozilo obezbede distancu od najmanje 2 m od ulaza/izlaza u vozilo.

VI. Takođe, obavezuje se JGSP „Novi Sad“ da utvrdi red vožnje koji će omogućiti pojačan broj polazaka u „saobraćajnim špicevima“, kao i redukovan broj polazaka van „saobraćajnih špiceva“.

Gradski štab poziva sve građane na solidarnost u mesecima pred nama koji pogoduju razbuktavanju epidemije.

Na sednici Štaba je zaključeno da je neophodno striktno poštovanje svih mera i apelovano je na građane da pomognu jedni drugima pridržavanjem propisanih pravila ponašanja, kako bi se ovo teško stanje prevazišlo sa što manje negativnih posledica.

Video: Snimak episkopa Davida dok celiva kovčeg na sharani patrijarha: Nakon toga saznao da ima koronu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    A u Valjevu ? Danas zovem opštinu centralu trazim ds me spoji sa kriznim stabom zena mi nekolko puta odgovara da to u Valjevu ne postoji ! Zato deca idu u skole i pored ogromnog broja zarazenih ucenika i nastavnika a da zlo bude vece odeljenja gde su se pojavili oboleli ne stavljaju se ni u izolaciju. Roditelji ne saljite decu u skole ako im mislite dobro i zelite da sacuvate njihovo i vase zdravlje.

  • JA

    Narod ubedi da je virus opasan, uteraj strah u kosti i vlast može da radi šta hoće... Isto je sa maskama, ubedi da svi nose maske....

  • Jooj

    Nemaju oni pojma,mislim tzv.struka

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima