• 8

Potvrđeno: Korona zatvorila 4 vrtića u Jagodini, obolela 42 radnika, poznato u kakvom su stanju deca

, Telegraf

* Pokušavali smo danima da saznamo šta se dešava u Jagodini, roditelji su bili zabrinuti, a odgovori od nadležnih stigli su danas * Objekat „Bambi“ bio u jednom periodu zatvoren, ali je počeo sa radom prošle nedelje *

  • 8
Vaspitačica, maska, vrtić, koronavirus

Foto: Shutterstock

Četiri vrtića su zatvorena, a 42 radnika je zaraženo korona virusom u Jagodini, potvrdila je za Telegraf.rs direktorka vrtića direktorka Predškolske ustanove "Pionir" Violeta Nikolić. Srećom, nema slučajeva infekcije među decom.

Nakon što su vesti kako se zbog korona virusa jedan za drugim zatvaraju jagodinski vrtići počele da kruže ovim gradom, roditelji su sve više brinuli, a Telegraf. rs i lokalni mediji pokušavali su danima da saznaju šta se iza toga krije. Odgovori od nadležnih stigli su danas.

Kako nas je direktorka obavestila, četiri obdaništa trenutno su pod ključem.

- PU "Pionir" broji 320 radnika, sedam objekata u gradu i još 27 podružnih odeljenja pri seoskim školama. Zbog trenutne situacije i epidemije zatvorena su dva objekta u gradu i dva u selu - objekat „Sunce“ i objekat „Pivarac“,  dok je objekat „Bambi“ bio u jednom periodu zatvoren, ali je počeo sa radom prošle nedelje - kazala je direktorka.

Kako navodi, od 320 radnika koliko ustanova broji, 42 su zaražena korona virusom.

- To su radnici u svim kategorijama, ali nažalost, najviše među vaspitačima i medicinskim sestrama vaspitačima, jer oni čine prvu liniju „borbe“ protiv ove bolesti i oni su prvi kontakt sa roditeljima i decom. Što se tiče radnika, svi su sa blagom kliničkom slikom tj. blagim simptomima i nijedan od radnka nije na bolničkom lečenju. Imamo određen broj radnika koji je u izolaciji kao prvi kontakti sa zaraženima.

- Saradnja sa Domom zdravlja u ovim trenucima je na zavidnom nivou, maksimalno nam pomažu, izaze u susret što se tiče stalnih kontrola i testiranja radnika, i na taj način se trudimo da preduhitrimo situaciju i sprečimo širenje epidemije.

Deca, vaspitačica, vrtić

Srećom, niko od dece nije zaražen / Foto: Shutterstock

Ona je naglasila da, srećom, niko od dece nema ovaj virus.

- Na radost svih nas zaposlenih u Ustanovi, ali pre svega i roditelja, nema zaraženih među decom, tj. nije nam prijavljen nijedan slučaj kod dece. Broj dece u grupama jeste smanjen, ali dobrim delom iz predostrožnosti roditelja, ali i naše, pa smo zato i napravili takav plan da se grupe i deca ne spajaju, da nema velikog broja dece u radnim sobama. Saradnja sa roditeljima je kao i uvek odlična, pogotovo u ovakvim situacijama, roditelji su puni razumevanja i poštuju sve naše mere i odluke.

- Što se mera tiče, pridržavamo se svih mera koje su propisane, i epidemioloških i onih sanitarnih. Na početku maja meseca posle pauze rada Predškolskih ustanova u čitavoj Srbiji, doneli smo kao Ustanova svoj poseban pravilnik o načinu funkcionisanja i rada Ustanove, režimu dana, kao i pojačanim merama. U Ustanovi se svakodnevno dezinfikuju sve prostorije, holovi, dvorišta, igračke. Roditeljima nije dozvoljen ulazak u objekte. Radnicima se svakoga jutra meri temperatura, kao i deci pri jutarnjem prijemu, kao i u toku dana pri trijaži. Tako ćemo nastaviti do daljeg - kazala je direktorka.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Malena

    Vrtić treba da pohađaju deca čiji roditelji moraju da idu na posao

  • Nikola

    Deca su najveci i nosioci i prenosioci korone!

  • 😷😷😷😷

    Eto ti pa sad pa zar vrtici nisu bezbedni???

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima