• 1

Komplikacije za Infektivnu: Svi pacijenti koji su na bolničkom lečenju zahtevaju i primenu kiseonika

, Telegraf

Kada je pitanju vakcina, direktorka "Batuta" kaže da će imunizacija biti vanredna i verovatno preporučena

  • 1
korona virus, koronavirus, bolnica, lekari

Foto: Tanjug/AP

Direktorka Instituta "Batut" Verica Jovanović kaže za RTS da je veoma nepovoljno to što svi pacijenti koji zahtevaju bolničko lečenje zahtevaju i primenu kiseonika. To dodatno komplikuje i otežava situaciju i rad, jer se za sve terapijske procedure zahteva i aktivno učešće medicinskog kadra, ističe Jovanovićeva.

Samo tokom noći, prema podacima koji stižu kontinuirano, na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbije, bilo je oko 90 pregleda.

- Više od 50 pacijenata je tokom noći dobilo pomoć od strane službe hitne pomoći. Pacijenti se prevoze tamo gde su bolnički kapaciteti dostupni - napominje direktorka "Batuta".

Upitana kada bi nove mere mogle da daju rezultate, objašnjava da je iskustvo pokazalo da mere ne mogu za jedan dan dati rezultat.

- Mi ćemo izaći iz ovoga. Svako će od nas dati doprinos. Borba je takva da svako može svojim ponašanjem da doprinese - poručuje Jovanovićeva.

Ponovo apeluje na primenu ličnih zaštitnih mera. "To je ono što svako od nas može da učini", navodi Jovanovićeva.

Kada je pitanju vakcina, direktorka "Batuta" kaže da će imunizacija biti vanredna i verovatno preporučena.

- Najpre se vakcinišu zdravstveni radnici, ali istovremeno i starije stanovništvo koje ima više od 60 ili 65 godina - navodi Jovanovićeva.

Ističe da su u toku opsežno pripreme i da se nadležni spremaju kao da će vakcina sutra biti dostupna.

Video: Vučić: Čekajte vakcinu, nema druge opcije

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobodan

    Postoji informacija da respiratori rade sa većim kapacitetom nego što je potrebno, tj. da previše kiseonika "spali" pluća bolesnika. Može li neko od odgovornih da kaže da li je ovo tačno?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima