Najbolji prosvetari Srbije otkrili kako su učionice zamenili kamerama i stvorili nezaboravne časove

* Ceo svet spakovan u Zum * Nove tehnologije su, kao iznuđena realnost, pružile mnogo više nego što je iko očekivao * Može li nastavnik zaista da bude TV lice?

Komentari

 • rikimil

  Suze mi krenu kada vidim mladje ucenike sa maskama . Nema tu decje radosti ,osmeha oni su uplaseni. Ali, mora se izdrzati.

  1
  1

  Podelite komentar

 • Manos

  Deb.li, takmiče se ko će više da podmetne nogu celom kolektivu. Pokazuju koliko možemo da postignemo, a da nas sve manje plate, cene. Dok je takvih, neće nam proći štrajk,... Zavadi pa vladaj!

  2
  1

  Podelite komentar

 • Ja

  Nema nastave bez klasične nastave.Sve ostalo je improvizacija i imitacija .Sa ovom tzv.onlajn nast.je bar postalo jasno da se ubuduće tako časovi ne mogu držati.

  13
  3

  Podelite komentar

 • Steva

  Tako dje zanimljivosti iz prve i oce sadasnje ture snimanja za RTS npr. Dnevnice nisu placene, sada za drugi krug su i ukinute. Niko ne zeli da snims pa odredjene skolske uprave primoravaju nastavnike, prijavili se da snime jedan, primorali ih da snime 3 casa. Naravno niko ne obezbedjuje uslove, emailovi od nadleznih su neprofesionalni, polu izivljavanje, nastavnik koji snima mora ovo, nastavnik mora ono, morate da ispravite ... niko nema vreme da gleda vas snimak sto prosledjujete ... itd

  6
  1

  Podelite komentar

  • Marija

   @Steva

   E najbolje bi bilo da im se i za to daju dnevnice. Ima li bilo ko vise slobodnih dana od njih. Proslu god sta su ta deca naucila ? Kuci sa njima sve roditelji radili ucili. Sramota vise kuknjave njihove . Tesko i papirologiju da vode elektronski dnevnik. Samo je bilo bitno da se zatvore skole. Sva ta deca su po pola dana vani i nije mi jasno kako to roditelji ne strepe od zaraze a skola rizik. Nema tog deteta koje sedi kuci.

   0
   10

   Podelite komentar

  • Gbear

   @Steva

   Eto koliko je prosveta cenjena kod nas! Kada sam prvi put predavao u inostranstvu svaki dan sam mislio na nase podcenjene prosvetare! Vozni park u skoli je bio kao u vladi srbije a fond casova do 15 nedeljno! Platu da ne pominjem. Kada sam ostao "odsecen" kuci, drugo polugodiste sam drzao online, 5 casova nedeljno, ostale su preuzele kineske kolege uzivo a skola me pitala da li bih pristao na 2/3 plate tokom polugodista! Kada su ucitelji I profesori bili uvazavani, Srbija je skolovala ine naucnike, umetnike.. a maturanti su bili svestrano obrazovani young adults. Danas, osim borbe za egzistenciju, ucitelji/nastavnici/profesori moraju da se paze nasilja u skolama. Prosveta je fundament drustva, kako je tretirana, da li treba da se iznenadjujemo sto malo ko zna ko je predsednik SANU dok vecina zna ko su razne starlete/pevacice/modeli?

   6
   2

   Podelite komentar

 • prosvetar

  Eeee... Jos kad bi se mi pitali za bilo sta...

  7
  2

  Podelite komentar

 • srecko

  a sta reci jadno skolstvo

  11
  1

  Podelite komentar

  • Era

   @srecko

   Upravo tako.Nista bez ucionice table krese sundjera fizickog kontakta velikog odmora....behu to lepa vremena....to je skola a ne ovo sranje onlajn

   16
   2

   Podelite komentar

  • Tn

   @srecko

   Makar ce testove raditi u skoli ako nista, morace uciti bar zbog toga.

   1
   2

   Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima