≫ 

Na predlog Kriznog štaba Vlada Srbije donela novu meru: Prelazi se na onlajn nastavu

Nastavlja se borba za suzbijanje zaraze korona virusom

  • 88
POČETAK ŠKOLE, škola, đaci, učenici Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Vlada Srbije donela je danas nove mere u borbi protiv korona virusa, a jedna od njih vezana je za rad osnovnih i srednjih škola.

Naime, na današnjoj sednici potvrđen je predlog Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19 da učenici svih srednjih škola, kao i stariji osnovci, od petog do osmog razreda, od ponedeljka 30. novembra pređu na onlajn nastavu.

- U periodu od 30. novembra do početka zimskog raspusta, 21. decembra, nastava će se za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola i za učenike srednjih škola, izvoditi na daljinu. Zimski raspust počinje 21. decembra 2020. godine, a završava se 15. januara 2021. godine i važiće za sve učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Republike Srbije - stoji u odluci.

Vlada Srbije donela je i odluku da se produži mera skraćenja radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima, a prodavnicama i drugim maloprodajnim trgovinskim objektima do 21 čas - do 15. decembra 2020. godine. Sve prethodno usvojene mere ostaju na snazi.

Članovi Vlade usvojili su program finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije kovida – 19. U cilju očuvanja stabilnosti sistema sporta u olimpijskim i paraolimpijskim granama sporta, obezbeđena su sredstva u iznosu od 1.100.000.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goks

    26. novembar 2020 | 20:31

    Jadni mi sa nasim kriznim stabom

  • Djordje

    26. novembar 2020 | 19:40

    Ja idem u skolu i 8.sam razred i molim Vas da ne serete kad nista ne znate u vase vreme nije imalo sve ukupno pet predmeta koji se realnom ocenom ocenjuju danas i iz muzickog imas kontrolni. Druga stvar da vi znate koliko smo se mucili od prvog septembra ne bi zinuli vise vi nikad niste imali po 4 kontrolna u sedmici, a oni da ih radis 1 sat a ne pola istog. Ovo sto idemo online treba da budemo zahvalni onim roditeljima koji su toliko bolesni da deci ne bi dali da budu napolju do 6.Ja sam odlican djak i nikad mi majka i otac skolu pipnuli nisu, a ovde koji roditelj nesto uradi detetu da zna da nece moci da upise to njihovo dete ni kulinarsko ugostiteljsku jer ne zna sam da uci.

  • MARA

    26. novembar 2020 | 18:28

    Sta je sa decom mladjih razreda, kod njih nema virus,ako se vec ide na on line,trebali su onda svi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA