U Sokobanji zatvorili vrtić: "Deca su najveći prenosioci, radnici se najverovatnije tako zarazili"

Pre sedam dana utvrđen je virus korona kod osmoro zaposlenih, od 32 koliko ih ukupno radi u toj ustanovi i to najvećim delom vaspitača.

  • 3
Vaspitačica, maska, vrtić, koronavirus Foto: Shutterstock

Predškolska ustanova "Bucko" u Sokobanji od danas je u potpunosti zatvorena i neće raditi naredne dve nedelje, kazao je direktor te predškolske ustanove Dušan Mijajlović i naveo da je to učinjeno na osnovu preporuke Kriznog štaba, a uz saglasnost školske uprave Zaječar i Ministarstva prosvete.

- Prema informacijama iz Doma zdravlja nemamo pozitivne dece, a preporuka je bila da se objekat zatvori na dve nedelje da ne bi i njih doveli u neku situaciju koju ne bismo mogli da kontrolišemo - kazao je Mijajlović, prenosi Tanjug.

Podsetio je da je pre sedam dana utvrđen virus korona kod osmoro zaposlenih, od 32 koliko ih ukupno radi u toj ustanovi i to najvećim delom vaspitača.

Nakon što je potvrđeno da su zaposleni pozitivni, tokom protekle sedmice, u predškolsko je dolazilo oko četvoro, petoro dece, ali je pre toga dolaznost bila velika.

Mijajlović navodi da su vodili računa o svim zaštitnim merama, a svi zaposleni su nosili zaštitne maske i nije bilo kontakata.

- Kako su nam rekli i u Domu zdravlja, deca su najveći prenosioci, ali su oni asimptomatski tako da su se radnici najverovatnije tako i zarazili -kaže Mijajlović i dodaje da su svi zaraženi radnici sa lakšim kliničkim slikama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danka

    30. novembar 2020 | 20:36

    Kako to sad ? Zar nasa struka pre par dana nije javno izasla u medije sa izjavom da deca do 4-og razreda se najmanje zarazavaju pa upravo zbog toga oni ce i dalje ici u škole i vrtiće? Zbog privrede se ugrozava zdravlje i zivoti dece i njihovih porodica i za to ce neko morati da odgovara. Veliki broj nas roditelja je podneo i krivicne prijave protiv odgovornih za ugrozavanje zdravlja maloletne dece i obratili smo se meilom na adrese medjunarodnih organizacija za zastitu prava dece.

  • Margit

    1. decembar 2020 | 07:06

    U jednom javnom preduzeću u Novom Sadu kad je covek oboleo od korone otisao sa posla, zamoljen je sef spremacica da posalje jednu spremacicu da dezinfikuje i obrise dezificijensom kancelariju, odbio je i nije hteo da posalje da se dezifikuje prostorija, vec grubo odgovorio odgovornom licu te firme da on cisti i ako je covek inzenjer drzavnog fakulteta, ali nije na položaju a neznalice sefuju. Kada bi ovaj sef spremaxica znao bar nesto o detinfekciji on bi to sam uradio, ali samo zna da se sepuri jer je on sef. Eto dokle smo stigli postavljajuci za sefove nedovoljno obrazovane ljude ali clanove vladajuce partije. Tuga sto ne cenimo obrazovan kadar i sluzi za potkusurivanje, jer ne pripada ni jednoj stranci.

  • s....

    30. novembar 2020 | 22:28

    sistem je pukao. nikakve mere ne postoje. covek moze da dodje na posao iako ima ukucana obolelog na kovid luda kucaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA