"Za sve u Srbiji će biti besplatna vakcina, stigla danas i ruska"

- Ne možete nikog da naterate ko neće da primi vakcinu, ali smatram da su neodgovorni svi koji pozivaju da se ne primi - istakao je Vučić

  • 9
Korona virus vakcinacija

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je danas stigla u Srbiju ruska vakcina Spunjik, prvih 20 doza koja će biti ispitana na Torlaku.

- BIA ih je prosledila tamo i naši strucnjaci imaju vremena da narednih dana i nedelja to ispitaju i kažu da li možemo to da prihvatimo ili ne - rekao je Vučić gostujući na RTS.

Kaže da će biti ispitana uporedo sa Fajzerom vakcinom, koja je takođe tražila registraciju.

- Očekujemo pre kraja godine da dobijemo prve količine Fajzerove vakcine, to će biti mali deo, ali značajno veći deo u januaru i februaru ćemo dobiti. Očekujemo da do kraja februara i početka marta dobijemo 350.000 Fajzerovih - naveo je Vučić.

Predsednik je poručio da će za sve ljude biti besplatna vakcina.

- Ne možete nikog da naterate ko neće da primi vakcinu, ali smatram da su neodgovorni svi koji pozivaju da se ne primi - istakao je Vučić.

Vučić: Kako bih mogao da spavam da ne obezbedim vakcine...

 

Ne interesuje me šta će reći Brisel ako se odlučimo za rusku ili kinesku vakcinu, već me intresuju životi građana Srbije, poručio je Vučić.

Istakao je da je njegov posao i obaveza da vodi računa o građanima Srbije, a da je od toga “ko će šta da mu kaže” - umoran.

- Ne interesuje me šta će mi ko reći, već zdravlje ljudi. Poštujem Evropu, ali najviše volim Srbiju i najviše volim ljude koji žive u Srbiji, koje god da su nacije. Naša obaveza je da sačuvamo živote… Učiniću sve da i jedan život više spasem, pa makar istrpeo najgore napade iz Brisela, Pekinga, Moskve - rekao je Vučić.

Naglasio je da ne bi mogao da zaspi kada bi znao da je mogao da obezbedi rusku ili kinesku vakcinu i da spasi živote građana, a da je to odbio zbog politike i Brisela...

- Kako bih ja posle toga mogao da zaspim? - upitao je predsednik.

Istakao je da će se potruditi da na tržištu budu proverene i bezbedne vakcine, koje će biti besplatne za sve građane Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Licemerka

    3. decembar 2020 | 23:46

    Poklanjam državi moju vakcinu!

  • OLN

    3. decembar 2020 | 23:29

    Pa besplatno je za nas, ukoliko se dokazu da su uspesne onda ce da kostaju. Isto kao kada vas salju na prvoj liniji fronta, u tom slucaju to smo mi.

  • Mihajlo

    3. decembar 2020 | 23:29

    Besplatna moze biti samo ako je platio iz svog dzepa. Ako je iz budzeta onda su platili gradjani. Inace, nisam protiv vakcine ali jesam protiv prisile i ucenjivanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA