Snimak pacijenta sa VMA postaće hit u Srbiji: Odmah posle operacije ispričao vic o Lali i pivu

Na jednoj od jedinica intenzivnog lečenja leži operisani urološki pacijent

  • 13

Vojnomedicinska akademija ima i crvenu kovid zonu. I to 24 sata, sedam dana u nedelji. I ne samo za pripadnike vojske, već i za civile. Za sve, nebitno čiji je ko osiguranik.

Gužva je u Centru za hitan prijem i na odeljenjima. Ali, bez obzira na epidemiju, bez obzira na to što se svakodnevno i zaposleni ove ustanove zbog korone izbacuju iz stroja, uspevaju da rade i redovan operativni program.

Ekipa Telegrafa obišla je VMA sa potpukovnikom asistentom dr Goranom Rondovićem, načelnikom Odseka za neposredni postoperativni nadzor VMA.

Na jednoj od jedinica intenzivnog lečenja je tek operisani urološki pacijent. Sumnjalo se da ima tumor. Izvinjavao se... Jer priča viceve. Pravdao se ovaj profesor da je verovatno zbog anestezije.

- Ja verovatno zbog anestezije pričam viceve. Ja se izvinjavam - rekao nam je ovaj dobroćudni čovek:

- To je onaj vic, Lala pije pivo i trče do njega. Kažu mu: "Sosa ti se sa Mitom valja po žitu, a ti piješ pivo". On otrča, vrati se i nastavi da pije pivo. Pitaju ga: "Šta je bilo, Lalo?", a on njima: "Pa, Mitino je žito" - nasmeja nas ovaj profesor, za kog nam doktor kaže da se dobro oseća, da mu je dobar nalaz i da će vrlo brzo da se vrati poslu.

Video: Obišli smo operacione sale na VMA, tamo gde se operišu tumori i srčani bolesnici u doba korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Groff

    19. decembar 2020 | 14:31

    Hteo bih da pohvalim svo osoblje zaposleno na VMA.kad god sam morao kod njih da idem uvek su se starali o meni na najbolji nacin kulturno ljubazno i civilizovano za razliku od drugih bolnica.A strucnost da ne pominjem za svaki problem koji sam bio resen je na najbolji nacin!

  • Buca

    19. decembar 2020 | 15:29

    VMA je institucija ove zemlje i po kulturi osoblja i po strucnosti ma po svemu svako dobro im zelim i voleo bih da se iz klinickih centra iz unutrasnjosti salju na vma na ucenju ponasanja sa pacijentima. Mene su digli iz mrtvih svaka im cast doktoru Pavlovicu Dr Kozarskom i svim sestrama sestri Lepi i svim ostalim na plasticnoj hirurgiji

  • doberman

    19. decembar 2020 | 16:37

    uspeli su da unište i VMA, neki tamo ministar otpušta i smenjuje vojni medicinski kadar zbog nepodobnosti??? bravo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA