≫ 

Pao mrak, Milica i Stefan jos nisu pronađeni: Više od 24 sata nema ni njih ni automobila, pomozite!

Novinarske ekipe su se zaputile na lice mesta

  • 48
nestali Milica Mirjanić (20) i Stefan Rusov (27), Pežo 207 Foto: Telegraf, Privatna arhiva

Stefan Rusov (27) i Milica Mirjanić (20), nestali juče na području planine Beljanice, još uvek nisu pronađeni. Poslednji signal mobilnog telefona uhvaćen je juče na Tupižnici oko 15 časova. Prethodno je njihov automobil beli "pežo 207" snimljen u blizini etno restorana u Lisinama. Sa sobom su poveli i psa patuljastog belog šnaucera. 

Svi su se dali u potragu za dvoje mladih ljudi. Policija, ekipe Gorske službe spasavanja i meštani, kao i porodica. U potragu je  uključen i helikopter MUP. Apelu da pomognu u potrazi priključilo se i lokalno stanovništvo.

Od noćas, odmah po prijavi, za njima tragaju i policajci i vatrogasno-spasilačke jedinice, ali i ekipe Gorske službe spasavanja Srbije. Za njima traga i otac Milice Mirjanić, Miloš, koji je sa još nekoliko ljudi krenuo u potragu.

Ovim rečima porodica Stefana Rusova se obratila preko Blica:

Oni su divni mladi ljudi, nisu iskusni vozači, ne znamo šta se dogodilo, da li su sleteli s puta ili se izgubili. Molimo da pomogne ko god može da ih pronađemo, prošlo je već više od 24 sata otkako je izgubljen svaki kontakt sa njima.

- Mrak pada oko 16 sati, hladno je, nigde nema ni njihovog automobila ni njih. Molimo za pomoć lokalno stanovništvo, planinarska i lovačka društva, lokalne medije... ko god može da pomogne - kažu iz ove porodice.

Beli "pežo 207" beogradskih tablica BG1541VT, snimila je nadzorna kamera kod etno restorana u Lisinama, kod vodopada, juče u 10.10.

Pretpostavlja se da su njih dvoje iz vikendice krenuli da planinare.

Tupižnicu zovu i "ostrvskom planinom", jer je sa svih strana okružena nizinom, poznata je po desetinama speleoloških objekata, od kojih su najpoznatiji “tupižnička ledenica” i “Davidova propast”, duboka stotinak metara.

Video: Gorska služba spasavanja letela planinom, a onda su ugledali SOS utisnut u snegu

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nova sam ovde

    20. decembar 2020 | 15:28

    Čas nema auta. Pa u autu ostao pas... Sutra čitam o njima. Kada se probudim sutra,želim prva vest da bude -nađeni živi i zdravi...

  • Nova sam ovde

    20. decembar 2020 | 15:08

    Uključite vojsku u potragu!!!

  • Gaga

    20. decembar 2020 | 15:27

    Samo se nadam da ce ih naći na vreme i zbrinuti. Sigurno je da su umorni, uplašeni i gladni. Isto tako se nadam da im nikada više neće pasti na pamet da kreću u neizvesne akcije poput ove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA