≫ 

Posledice navale za ulazak u zemlju: Granicu Srbije je jutros prešlo 205 Srba bez PCR testa

Moraće u izolaciju

  • 20

U Srbiju je jutros ušlo 205 srpskih državljana bez PCR testova, rekla je premijerka Ana Brnabić i objasnila da će ti građani u narednih deset dana biti u samoizolaciji i kontrolisani.

Brnabićeva je rekla da će oni moći slobodno da se kreću i pre isteka tog roka od deset dana ukoliko urade PCR test koji pokaže da su negativni.

Odgovarajući na pitanje da li će naši državljani koji budu ulazili u Srbiju bez PCR testova biti kontrolisani, Brnabićeva je novinarima u Ovčar banji rekla da će to biti rešeno kao i u martu-aprilu, odnosno njih će kontrolisati MUP u saradnji sa sanitarnom inspekcijom i ako bude potrebe i sa ostalim inspekcijama.

Upitana da li će Srbija prekinuti letove sa Velikom Britanijom kao što su to učinile neke druge evropske zemlje, Brnabić je navela da Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture gleda kakve su ugovorne obaveze i razmatra šta takva odluka nosi sa sobom.

- Čekamo još neke informacije i od naših partnera iz EU na osnovu kojih su oni doneli takvu odluku. I to smo razmatrali na Kriznom štabu. Čim budemo imali sve informacije i ako postoji potreba donećemo takvu odluku - rekla je Brnabićeva.

Video: Pre nekoliko sati na ovom mestu su bile nesnosne gužve, sada nema žive duše!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    21. decembar 2020 | 15:59

    Dobro došli u Srbiju, vašu zemlju, poštujte mere, uradite pcr testove i uživajte za novogodišnje praznike u krugu vaše porodice!

  • Urke

    21. decembar 2020 | 14:26

    Ako, ako, neka ljudi, ako treba već da izginu onda svojoj kući....

  • Kiza

    21. decembar 2020 | 15:08

    Znaci stipse su usle dok je bilo za DZ, a sad dolaze oni koji su preko, ali su za ove prve gospoda...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA