≫ 

Poštar iz Svrljiga kog je napao divlji vepar: Zakačio me je po nogama, a onda bukvalno pregazio

Svrljiški poštar, Miloš Marjanović (28) zauvek će pamtiti neobičan i nimalo naivan susret sa veprom koji ga je napao na putu, dok je nosio poštu iz jednog mesta u drugo

  • 3
Miloš Marjanović, poštar, Svrljig Foto: D. K.

Da mi je neko drugi ovo pričao, ne bih mu verovao. Nisam mogao ni u najgoroj mori da zamislim da će se to meni desiti. Čudom sam preživeo susret sa divljim veprom kapitalcem, ali ću taj dan zauvek pamtiti - opisuje 17. decembar svrljiški poštar, Miloš Marjanović (28).

Marjanović je toga dana svojim mopedom krenuo iz sela Željevac kako bi dostavio poštu u Trojicu, zaseok sela Izvor.

- Bio sam na motoru kada sam sa svoje desne strane na jednoj livadi pored puta, ugledao divlju svinju sa prasićima. Bio sam oprezan jer sam se zabrinuo da bi mogla da krene na mene.

Uopšte nisam primetio vepra koji mi se pribiližavao s leva, sve dok se nije našao na metar od mene... Tada je već bilo kasno da ga izbegnem.

Bacio se na motor takvom silinom da sam pao na zemlju, a on me je zakačio po nogama zubima a zatim me bukvalno pregazio. Sreća moja da se ustremio na motor, gurao ga je i napadao sve dok se nije ugasio a onda je pobegao u šumu - priča Marjanović.

Miloš Marjanović, poštar, Svrljig Povrede koje je Miloš zadobio u napadu, Foto: D. K.

Tek kada se susret sa razjarenim veprom okončao, poštar je shvatio koliko je bio blizu smrti.

- Sve me je bolelo, pozvao sam svog rukovodioca, seo na motor i uputio se ka Svrljigu. Dok sam vozio, razmišljao sam  da je zver mogla da me ubije. Dovoljno je bilo da me ozbiljnije povredi, tu bih i umro jer ne bi bilo nikog da mi pomogne. Srećan sam što sam ostao živ, jer je vepar bio ogroman - nastavlja Marjanović da opisuje svoju avanturu.

Lekari u Svrljigu su se bojali da je Miloš ozbiljno povređen pa su ga uputili na dijagnostiku u niški Klinički centar.

- Tamo sam ostao dva dana na posmatranju, postoji sumnja da su mi naprsla rebra jer osećam jake bolove u grudnom košu. Zato mi je naloženo rendgensko snimanje a upućen sam i kod plućnog hirurga - priča mladi Svrljižanin.

Marjanović je postao poštonoša pre dve godine i kako kaže, nije očekivao da će ga ova profesija dovesti u ovakvu opasnost, jer poštari po pravilu strahuju od pasa, a divlji veprovi ne spadaju u profesionalni rizik.

Video: Vepar danima lutao ulicama, nije mogao da pronađe put do kuće, a vlasnik mu sve vreme bio u bolnici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    22. decembar 2020 | 09:37

    Dobro si se setio druze da povezes motor, svasta je moglo da bude.

  • Janez Lipovšek

    22. decembar 2020 | 09:38

    Odakle prasići sad u Decembru?

  • Mitar

    22. decembar 2020 | 09:56

    Često krmača napada kad ima prasiće,to nije retko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA