• 81
 ≫ 

Muž Bojane preminuo od korone u KC Niš, traži njegove "zagubljene" stvari. Kažu da ih ima na hiljade

, Telegraf
 ≫ 

Glavna sestra Kliničkog centra Niš po novinaru Telegrafa poručila da su sve stvari ipak pronađene

 • 81
Klinički centar Niš, Bojana Radoicic Milenkovic

Foto: ATA Images, Facebook/Bojana Radoicic Milenkovic

U niškom Kliničkom centru ostalo je na hiljade predmeta, vlasništvo pacijenata preminulih u ovoj zdravstvenoj ustanovi koji čekaju da ih preuzme rodbina. Međutim, s obzirom na njihov broj i proceduru koja se primenjuje radi sprečavanja širenja zaraze, rođaci preminulog moraju da sačekaju izvesno vreme, dok se ne ustanovi ko je njihov vlasnik, a stvari se dezinfikuju, kako objašnjavaju za Telegraf iz ove ustanove.

Ovim povodom reagovala je Bojana Radoičić Milenković, supruga četrdesettrogodišnjeg Zorana Milenkovića, policijskog službenika u Kuršumliji, koji je u niškoj bolnici podlegao korona virusu 19. decembra 2020. godine. Ona tvrdi da joj je vraćen samo deo stvari, dok joj je za ostale rečeno da su “zagubljene”.

- U nedelju 20. decembra 2020. kad smo preuzeli telo preminulog kao i danima posle toga, uvideli smo da njegovih ličnih stvari koje su bile sa njim tokom boravka u bolnici, nema. Nakon poziva i molbi da se vrate lična dokumenta rečeno je da je to "zagubljeno". Posle pretnje tužbom, rečeno je da su stvari nađene i da u bilo koje doba možemo preuzeti.

Ali pri preuzimanju vraćeno je samo 4.000 dinara i lična karta, bez mobilnog telefona, bankovnih kartica koje su bile na istom mestu kao i lična karta, u futroli mobilnog telefona. Osim toga, jakna i ostale stvari koje su bile sa njim u poslednjim danima, jednostavno su nestale! Kao porodica koja je ostala bez oca, muža, sina, brata, nadamo se da će ovo doći do nekog ko nam može pomoći, samim tim se nadamo da se ovo više nikome neće ponoviti – navela je Bojana.

Ona kaže da muževljeve stvari traži jer za nju imaju sentimentalnu vrednost.

- Nisam se plašila da ću biti pokradena, kartica za bankomat je odmah blokirana. Međutim, stalo mi je da dobijem njegovu odeću, ćebe a posebno telefon. U njemu je mnogo naših zajedničkih fotografija i snimaka koje mi sada puno znače – kazala je Bojana.

U niškom Kliničkom centru objašnjeno je da se intenzivno radi na klasifikaciji i identifikaciji stvari ostalih iza pacijenata, te da je za ovaj posao formirano i posebno telo.

Glavna sestra Kliničkog centra u Nišu, Sonjica Radić, kaže da se svakodnevno popisuju stvari pacijenata koji su se lečili u ovoj zdravstvenoj ustanovi, radi njihovog vraćanja vlasnicima.

- To je vrlo kompleksan posao jer imamo na hiljade različitih stvari pacijenata. Sve se uvode u evidenciju i papirološki i kompjuterski. To je veliki posao koji podrazumeva i određenu proceduru. Naime, stvari iz „crvene zone“, moraju da provedu izvestan broj dana u „zelenoj“ zbog dekontaminacije kako bi naše osoblje moglo njima bezbedno da rukuje. Idemo redom, evidentiramo svaku stvar pre nego što pozovemo vlasnike da ih preuzmu jer je vrlo važno ustanoviti šta je čije. Ima dosta stvari i N.N. osoba, što takođe otežava posao. Veliki je problem i sa mobilnim telefonima jer rodbina vrlo često ne zna da kaže ni koje je marke traženi uređaj – objašnjava Sonjica.

Ona je kazala da veruje da će stvari preminulog Milenkovića ubrzo biti pronađene što se i desilo. Ubrzo nakon razgovora sa novinarem Telegrafa rs, glavna sestra nam se javila i obavestila da su sve njegove stvari spakovane i spremne za preuzimanje.

- Problem je nastao jer jer on najpre bio zbrinut na Infektivnoj klinici. Prilikom prebacivanja u drugu, deo stvari je tamo ostao. Pronađene su i kartice i telefon, kao i ostale nedostajuće stvari – kazala je glavna sestra.

Ovim povodom novinar Telegrafa je ponovo pozvao Milenkovićevu udovicu koja je kazala da će verovati u ove reči, tek kad stvari bude videla svojim očima.

- I prvi put kada smo pozvani, rečeno nam je da su sve njegove stvari pronađene. Nadam se da je to ovaj put zaista tako – rekla je Bojana.

Video: Počela vakcinacija u Gerontološkom centru Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Beli

  24. decembar 2020 | 19:47

  Sve stvari preminule osobe odmah po potvrdjenom smrtnom slucaju, smestiti u dzak, isti obeleziti, zapecatiti i predati rodbini. Gde je problem?

  92
  4

  Podelite komentar

 • Bugiman

  24. decembar 2020 | 17:55

  Prijatelju preminuo roditelj od kovida,kada je išao po stvari ,dali mu kesu da potpiše,onako ispred bolnice,on potpisao da je sve to primio i kada je kući pogledao,nema ništa od vrednih stvari. Ne znam ko to krade,ali gde će mu duša,stići će ga kazna sigurno.

  72
  4

  Podelite komentar

 • Tole

  24. decembar 2020 | 23:01

  Kad doktori kradu bebe sta mislite za telefone pare zlato...

  70
  16

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA