≫ 

Trajkovići imaju sedmoro dece i žive u 40 kvadrata: Voleli bi da imaju kupatilo, nemaju kako da uče

Praznične atmosfere u njihovoj kući nema, svaki dan im je borba za normalan život

  • 22
Porodica Trajković, Trgovište Printskrin: RTS

Supružnici Trajković iz Donje Trnice kod Trgovišta imaju sedmoro dece - pet dečaka i dve devojčice. Žive u četrdesetak kvadrata u dve prostorije, od dečjeg dodatka i socijalne pomoći. Praznične atmosfere u njihovoj kući nema, svaki dan im je borba za normalan život, piše RTS.

Nemaju novogodišnju jelku, nisu dobili ni poklone, a dečaci kažu stidljivo - vole slatkiše i igračke. Njihove novogodišnje želje su iste kao i svakodnevne.

Sin Sava Trajković kaže da bi voleo da ima kupatilo, jer se kupa u koritu.

- Nemam internet, nemam kompjuter, ne mogu da učim onlajn - rekao je drugi sin Jovan.

Zlatan i Jelena Trajković sa sedmoro dece, pet dečaka od tri do 14 godina i dve tromesečne devojčice, žive u 40 kvadrata. U jednoj sobi u tri kreveta spavaju svi, samo bebe imaju svoje krevetiće.

I majka Jelena Trajković kaže da im je neophodno kupatilo. Veš-mašinu su kupili sakupljajući pečurke. Od toga i od dečjeg dodatka i socijalne pomoći žive Trajkovići. Imaju i dvadeset koza, a ocu Zlatanu u poslovima pomažu sinovi.

- Mehanizacija nam treba, lepo bi bilo kada bih čuvao još deset-dvadeset koza, da imam decu da hranim. Bila je poplava, štala se srušila, nešto sam prepravljao. Bedno se živi - rekao je Zlatan.

Trajkovići su septembra prošle godine, od opštine u Trgovištu dobili na korišćenje stan od 76 kvadrata. Ne mogu da žive u njemu, kažu, jer nemaju struju, ne žele ni da napuste svoj dom, ni životinje koje imaju.

Video: Samohranom ocu i njegovoj deci učenici Medicinske škole na Zvezdari poklonili preko potrebne stvari

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudite

    4. januar 2021 | 16:18

    Meni nije jasno niti će mi ikada biti, zašto sirotinja pravi toliku decu?! Zašto? I posle kukaju i traže pomoć? Pa i ja volim decu volela bi 10toro da ima, pa imam dvoje. I kao i većina radimo od jutra do mraka. Najlakše je tražiti socijalnu pomoć napraviti fudbalski tim i očekivati da ti neko udeli. I ako su toliko neobračivani da nisu čuli za kontracepciju, treba da im se obezbedi doktor! A ne sedeti, i čekati da pomoć padne sa neba! Tako bi svi mogli pa se trude da rade! Posla ima! Bolje i 35 h pošteno zaralenih, nego sedenje. Kakav primer imaju ta deca?! Strašno! Kao zečevi su i samo kukaju!

  • Ovs

    4. januar 2021 | 16:10

    Jel ovaj zna jos sta da radi sem da pravi decu

  • Ruja

    4. januar 2021 | 17:05

    Mogu reći samo jadna deca pored ovakvih roditelja...To su bre lebari i neradnici vuku socijalne i dečije pomoći još dobiju i stan al neće to da radi ....Jadna jadna deca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA