≫ 

Srčanom bolesniku i njegovoj majci Južna Morava uništila kuću i svu hranu koju su spremali za zimu

"Nama je sada najveći problem hrana. Sve što smo spremali za zimu, sve je to propalo kada se reka izlila"

  • 8

Nesreća nikada ne ide sama. Slađanu Aleksadrovu prošle godine je operisano srce i stavljena su tri bajpasa. U avgustu mu je umro otac, a sinoć je njegovu kuću, u kojoj živi sa bolesnom majkom, poplavila nabujala Južna Morava. Sve im je uništeno, čak i hrana koju su cele godine spremali za zimu.

Zlatokop, poplave Poplave u Zlatokopu / Foto: Privatna arhiva

- Sve se desilo sinoć. Voda je ušla unutra, ceo prvi sprat je poplavljen. U dvorištu nam je dva metra vode. Meni je cokla podignuta na metar, a još metar vode je u sobama. Sve unutra je uništeno, od hrane do nameštaja. Nema nam povratka narednih mesec ili dva - kaže ovaj stanovnik sela Zlatokop kod Vranja.

Slađan i njegova majka Tomka (71) sklonište su našli kod prijatelja, ali se pitaju  - šta dalje? Ovaj 51-godišnjak je srčani bolesnik, dok njegova majka, kako on kaže, ima probleme sa nervima na koje je ova nedaća samo pridodala.

- Ne znam kako ćemo se izboriti sa ovom. Ali šta da radimo, ispod Boga smo.

Lekovi su preskupi... Para se nema...

- Ne mogu da radim, prošle godine sam operisao srce, imam tri bajpasa. Moja invalidska penzija iznosi 15.000, majka prima očevu od 5.000. Otac je umro u avgustu i sada živimo od 20.000, a na lekove dajemo oko 6.000 za oboje. Ne mogu bez terapije, a ni majka, koja je već 10 godina bolesna - kaže on i naglašava.

- Nama je sada najveći problem hrana. Sve što smo spremali za zimu, sve je to propalo kada se reka izlila.

Ko god može da pomogne Slađanu i njegovoj mami, kojima je, pored hrane, najpotrebnija pomoć za lekove i nešto odeće, može da kontaktira lično Slađana na broj 060 420 15 67, koji nam je dao dozvolu da njegov broj objavimo.

- Ja ću biti zahvalan svima. Pa makar i onima koji samo pokažu pažnju prema nama, pa ko koliko i kako može da pomogne, otom-potom. Biću zahvalan svima - ponavlja ovaj čovek.

Video: Ovako izgleda kuća u selu kraj Doljevca dan posle stravične poplave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gambit

    13. januar 2021 | 09:46

    Nadam se da ce drzava pomoci kao sto je pomogla onima koji su slavili dok su nas bombardovali i progonili!!!

  • Jad i beda

    13. januar 2021 | 08:33

    Ljudi, sve vas razumem, jer sam u slicnoj situaciji, sem poplave, hvala Bogu. Imam 50 godina, a majka 70, zivimo od 27.000 dinara i ono sto spremimo u zamrzivac do jeseni, mnogo nam znaci za prezivljavanje preko zime, jer na jesen imamo znacajne izdatke za ogrev, drvo i ugalj, sto uzimamo na kredit (drugacije ne moze) i zbog toga finansijski hramljemo do proleca. Da ne daj Boze propadne ono nesto povrca, koje proizvedemo u basti i pilica, koje uhranimo i sve spremimo u zamrzivac, ne znam sta bih i kako bih, jer mesecno treba dosta izdvojiti i za apoteku. Svaki put kad nestane struje, a na selu se to cesto desava, trcim da izvucem gajtan od zamrzivaca iz zida, kako ne bi doslo do kvara, kad struja opet stigne. Nadam se da ima ljudi koji ne znaju sta znaci ziveti na ivici egzistencije, koji bar povremeno mogu da priuste sebi i svojoj porodici izlazak na rucak ili veceru u restoran i da ce koliko toliko pomoci ovim ljudima, cije prezivljavanje zavisi od namirnica koje su pripremili za zimu.

  • Mane

    13. januar 2021 | 10:18

    E sada nek se daju pare najugrozenijima. Milion evra otislo Hrvatskoj sad nek pomognu i ovim ljudima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA