Mladena je izašla da prošeta psa, a nije mogla da zamisli da će spasavati sugrađane od pasa lutalica

Ona je prvo od pasa odbranila ženu, a potom i penzionera

  • 2
Nova Varoš, psi litalice Mladena Brajović Printskrin: Youtube/Forum Info

Mladena Brajović i njen pas Grofo uspeli su da odbrane dvoje ljudi od napada pasa lutalica koji se dogodio u sredu u prepodnevnim satima u parku kod Doma kulture u Prijepolju. Uprkos njihovoj pomoći, stariji muškarac je ozbiljno povređen.

Kada su Mladena i Grof kao i svakog dana, krenuli u jutarnju šetnju nisu se nadali da će morati da spasavaju šetače od pasa lutalica, koji su kod Doma kulture prvo napali jednu ženu, piše "Forum info".

- Kada sam odbranila ženu, psi su potrčali ka Mileševci gde je bio jedan stariji gospodin, koji je zastao kada ih je video i počeo da ide unazad. Pao je u sneg, a oni su počeli da ga ujedaju. Mi smo potrčali, pala sam više puta, moj pas se otrgao sa lanca i počeo da laje na njih i da ih tera. Dok sam stigla do čoveka i ja sam nekoliko puta pala u sneg. Dok sam jednom rukom držala svog psa od 70 kila, terala sam ostale pse. Čoveku sam pomogla da ustane, on je bio krvav, vidno u šoku. Kada je ustao ti psi su i dalje lajali na njega. Jedva smo ih oterali. Čovek nije hteo da zovemo Hitnu pomoć već sam mu pomogla da uđe u taksi - priča Mladena Brajović i dodaje da su tek tada "hrabri" posmatrači ovog nemilog događaja prišli i pitali treba li pomoć.

Jednogodišnji šumadijski ovčar Grof, koji je prema rečima vlasnice veoma odan ljudima, bio je današnji glavni junak. Mladena je odmah nakon incidenta snimila povrede i pse koji su ih naneli.

Prijepolje, napad na muskarca Foto: RINA

- Ovo nije prvi već 101. put da se ovo dešava. Od ova dva psa više puta sam spasavala ljude. Šinteri kad dođu kupe male pse, a ostavljaju pse ubice - zaključuje Mladena.

Inače, u opštini Prijepolje već dugo je prisutan problem sa psima lutalicama koji je ekslalirao u oktobru prošle godine kad je dečak bežeći od pasa, pao sa bicikla i podleteo pod automobil.

Iako su iz opštinskog budžeta, zbog ujeda pasa lutalica, isplaćene desetine miliona dinara, ovaj višegodišnji problem se ne rešava. Nadležni u lokalnoj samoupravi organizovali su u novembru akciju hvatanja i zbrinjavanja, prema njihovim podacima 10 pasa lutalica, a taj broj je bio mnogo veći prema rečima boraca za prava životinja. Od potpisivanja memoranduma o saradnji tri opštine na izgradnji azila u septembru prošle godine, nije se dalje odmaklo.

Mladena je rekla kako je o današnjem događaju obavestila i predsednika opštine Prijepolje Vladimira Babića, koji joj je rekao da će problem biti rešen i stavljen pod kontrolu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA