≫ 

Topli vikend, jak vetar i topljenje snega, a onda sledi nagla promena lude vremenske slike u januaru

Najviša maksimalna temperatura za danas prognozirana čak 20 stepeni i to u Loznici

  • 0
Sunce, oluja Foto: Pixabay

RHMZ najavljuje izuzetno topao vikend, ali i izuzetno jaku košavu, ali istovremeno i naglu promenu vremena koja nam sledi od ponedeljka.

Četiri meteorološka ekstrema tako nas čekaju u naredna tri naredna dana: Neobično topli zimski dani koje će smeniti naglo zahlađenje, potom topljenje snega i istoremeno jak vetar.

- Do nedelje toplo, sa dnevnim temperaturama znatno iznad proseka za ovaj period godine, u košavskom području i na planinama uz umeren i jak južni i jugoistočni vetar, ponegde i sa olujnim udarima. U predelima nižim od 1.500 m nadmorske visine dalje topljenje snega. U ponedeljak zahlađenje, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, u nižim predelima s kišom, koja će u drugom delu dana preći u susnežicu i sneg. Do petka hladno, mestimično sa snegom - najavljuje RHMZ.

Vremenska prognoza Printskrin: RHMZ

Tako će biti okončana topla januarska epizoda u kojoj je najviša maksimalna temperatura za danas prognozirana čak 20 stepeni i to u Loznici.

Ovaj gradić trenutno je i najtopliji u Srbiji sa 16 stepeni.

Video: Snežni prekrivač nad Beogradom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA